Sun Yachting Navigare har stand på "Båter i sjøen".
Illustrasjonfoto/Linn K. Hansen.

Eie eller leie seilbåt?

Hva som lønner seg av å eie eller leie seilbåt kommer an på hvilket behov og ønske man har. Kjøp av båt for å kombinere eget bruk med videreutleie i Syden er for mange et godt alternativ til å leie seilbåt.

Publisert Sist oppdatert

CHARTER I SYDEN: Ferie på egen kjøl er drømmen for mange: Illustrasjonsfoto fra Seychellene /Linn K. Hansen.

– Pågangen er stor blant kunder som vurderer å eie istedenfor å leie seilbåt, forteller daglig leder i Sun Yachting Navigare, Andreas Berglind.

I sommer har charterselskapet hatt mange norske seilere på besøk i Middelhavet.

Satser på skandinavisk kvalitet

– Vi fokuserer på å levere god skandinavisk kvalitet til seilere som ønsker å eie båten i en Yacht Management-avtale med minimum seks prosent utleiegaranti.

Dette kan for mange være et bra alternativ til å slippe vedlikehold eller kalde og våte dager. Om man investerer i en slik båt har man ingen kostnader for båten, men derimot en årlig historisk avkastning på rundt ti prosent, sier Berglind.

Båtene som tilbys er Beneteau, Jeanneau, Bavaria og Lagoon. Som eier av en utleiebåt får man seile båten mellom tre og åtte uker per år.

Hellas for halv pris

Seven Seas Yachts i Stavanger tilbyr ifølge sin hjemmeside ”Yacht Management” -avtale i Hellas til under ½ pris av norsk pris. Konseptet går ut på at du betaler 58 prosent av båtens verdi. Resten av båten finansieres ved at den går i utleie i 5 sesonger hos et utleieselskap, som drifter båten for deg. Du disponerer båten kostnadsfritt i 3 uker i sommersesongen, samt ubegrenset i perioden 1. november til 1. april. Velg mellom Bavaria, Elan, Hanse, Jeanneau og Beneteau.

Andre selskaper som tilbyr eller formidler salg av utleiebåter er Lunde Båt Charter. Selskapet vil utvide sin flåte av charterbåter for sesongene 2011-2013 og i den anledning tilbyr for salg et utvalg av Bavaria seilbåter med avtale om utleie. Dette gjelder den nye Cruiser-serien Bavaria 32, 36 og 40.

Normar Adventure er med sin flåte i Son blant de største aktørene på båtutleie i Norge. Flåten består av Beneteau båter fra 32 - 50 fot. Båtene blir eid gjennom forskjellige selksapsformer eller i ren privat eie.

Sjekk også Salty Seas ' tilbud om eie av charterbåt i utlandet.

Kommer til «Båter i sjøen»

Ønser du mer informasjon om kjøp av utleiebåt kan du besøke Sun Yachting Navigare på «Båter i Sjøen» i Sandvika om tre uker.