Sun Odysseyen "Sasha" ytterst i Pollen.
Kjell Hermansen med datteren Ida og sønner Erik, og Tom Nygård med sønnene Henrik og Sander, alle fra Lunde i Telemark.
Thor Mørch hadde med seg feststemte gjester om bord i seilbåten "Sacha".

Feststemning i Arendal

Helgens Grand Prix-løp i Arendal var det siste i rekken i sørlandsbyen, og samlet både motorbåtfolke, seilere og landkrabber til folkefest i Pollen.

Publisert Sist oppdatert

GOD STEMNING: Thor Mørch fra Søgne hadde knapt rukket hjem etter langtur før han tok med seg firmeet Høyde Service til folkefesten i Arendal om bord i sin Sun Oddesy 49 "Sasha". Fotos: Linn og Ørjan Krogh  Hansen.

Blant de raske Nor Tech-katamaranene i Pollen ligger også en og annen seilbåt. Thor Mørch fra Søgne har akkurat kommet hjem fra langtur med sin Sun Odyssey 49 DS "Sasha", og har med seg gjester fra firmaet Høyde Service.

– Jeg kom hjem for en uke siden, etter å ha vært på en del utradisjonelle steder, som Senegal og Brasil, forteller Mørch.

Sørlendingen har en god del tips til fremtidige langturseilere, både når det gjelder forsikring under langtur og destinasjoner.

Men denne helgen er det folkefesten i Arendal som står i fokus for han selv og gjestene om bord, hvor flere får prøve seg som masteklatrere i båtsmannstolen.

Trofast publikum

Blant det tilreisende publikum er to  familier fra Lunde i Telemark. Kjell Hermannsen har tatt med seg datteren Ida på syv år og sønnen Erik på ni år, mens Tom Nygård har med seg  og sønnene Henrik på 11 og Sander på 15 år.  Nygård forteller at han var publikum da NGP gikk første gang, mens Kjell har vært publikum minst ti ganger. Både Kjell og Tom sier at de liker å se på raske og fine båter. Tom legger til at de også er i Arendal på grunn av stemningen rundt racet. 

På spørsmål om arrangementet har endret seg svarer Kjell at det eneste er at man nå må  betale for å se på, noe de ikke syns er noe stort problem.

– Det er uansett morsomt å se på når båtene kjører fort, sier Ida (7)

Været ødela

Lørdagen bød på knallvær med sol og flotte kjøreforhold for Class One-båtene, der det første racet, Pole Position, ble vunnet av «Victory» fra Dubai. Den offisielle VM-runden senere på dagen ble vunnet av «Spirit of Qatar 96».

Den siste VM-runden i Arendal, som skulle avvikles søndag, måtte imidlertid kansellere på grunn av dårlig vær med tettregn, vind og fire meter bølger ved ytterste rundingsbøye.