Måtte forlate havnen grunnet festival

Flere festivaler står for tur denne helgen, og Skudefestivalen på Karmøy er allerede i full gang. Da er det ikke plass til uanmeldte plastbåter i den gamle skutebyens indre havn.

Publisert Sist oppdatert

TRE: Skudefestivalen er trebåtenes egen sommerfest på Karmøy. (arkivfotos: Linn Krogh Hansen)

Skudefestivalen på sydspissen av Karmøy er blant sommerens vakreste båtfestivaler. Hele den indre havnen i Skudeneshavn dekkes av flotte trebåter med og uten seil, mens plast-og stålfartøyene pent  må finne seg plass lengre ut.

Dette visste ikke de tyske seilbåtturistene som ankom fra Kiel. De ble derfor nødt til å reise videre til Stavanger istedet for det planlagte stoppet i Skudeneshavn.

– Helt greit

Det var likevel ingen sure miner å spore hos de tyske båtturistene, som tok det hele pent.

  – Helt greit for oss. Vi vil uansett komme tilbake en annen gang for her så det så koselig ut, sa Helmut Klomann, Anne Czerny og Thomas Czerny til Haugesunds avis, før de forlot plassen de hadde hatt midlertidig en natt.

Motorreggatta på Flosta

Det er duket for arrangementer langs hele kysten i juli måned, og denne helgen vil redaksjonen være på plass på Kilesunddagene og den tradisjonelle Flostaregattaen for tur i Flosta i Aust-Agder.

Lørdagen preges av de nasjonale offshoreklassene samt thundercats. mens søndagen er forbeholdt den tradisjonelle delen av regattaen med jollerace, festpyntet sjekte regattaen eller fjordløpet for de hurtiggående standardbåter.

Andre arrangementer til helgen:

Toftedagen, Hurum

Operafestivalen, Fredrikstad

Reker i snetrum, Moss

Festspillene i Vestfold

Risør Kammermusikkfestival, Risør

Kystkultyruka, Tvedestrand

Lillesanddaene, Lillessand

Visefestival, Egersund

Suladaga, Sula,

Hemens båt- og fjordfestiva, Hemnesberget

Skippagurrafestivalen, Tana

Vet du om en festival, regatta eller annet spennende arrangement langs sommerkysten? Du kan selv legge informasjon inn i vår kalender på havna.com  eller send oss ditt tips.