Ørekroken er et av få steder i på østlandet som egner seg for Kiting
Ørekroken er en stor sandbukt, perfekt for kite og windsurfing.
Ørekroken byr på et beskyttet område, mens det er røft lengre ut.

Stedet for å lære windsurfing

Ørekroken på Hvaler er et perfekt sted å lære vannstart, eller for å finpusse jibben. Vi har vært der og seilt.

Publisert Sist oppdatert

Ørekroken ligger på Kirkøy, med avkjøring rett etter man kommer ut av tunellen. Her er det en langgrund bukt med sandbunn. Sydvesten blåser rett inn i bukta, og gjør stedet ypperlig for seiling i solgangsbris eller en sydvestlig kuling, slik det var når vi besøkte stedet. Et perfekt sted for windsurfing og kiting. Det er god plass til parkering og rigging. Dette området er beskyttet av trær, noe som gjør at man ikke merker noe til vinden.

Liten bukt

Det er kun 350 meter fra der vinden tar tak til man er over bukta. Det gjør at det blir mye jibbing. Det blir derfor lite tid til å henge i trapesen for å spare krefter. Fordelen med stedet er at man kan stå på bunn i store deler av området, og det er greit om man tester ut nye teknikker. Vannet er også flatt, slik at man ikke blir forstyrret av bølgene.

Mange seilere

Når vi var det 29. Mai var det over 30 seilbrett og 10 kitere. Kiterne seiler holdt seg stort sett lengre inn i bukta enn windurferne. Jeg var fristet av å seile i mer åpent farvann og krysset meg ut av bukta. Ute på åpent hav var det svært grov å rotete sjø som var en avveksling til det flate vannet inne i kilen.