Ny Navigare-base i Thailand

Det norske selskapet Sun Yachting Navigare har fra i år av åpnet en helt ny destinasjon i Thailand, nærmere bestemt Yacht Haven Marina nord øst på Phuket-halvøya.

Publisert Sist oppdatert

NYHET: Vakker natur i en naturhavn ved Krabi. Alle foto. Sun Yachting Navigare

En av de norske investorene har lenge gått med tanken om å legge en katamaran til Thailand, og så nå en gylden mulighet til å bli med på Navigares Yacht Management (YM)-avtale på den nye basen.

–For nordmenn som ikke ser gledelig på å ligge i en varm seilbåt, kan vi komme med følgende gladmelding: Navigare Yachting vil ha den eneste flåten i Thailand hvor alle båtene er utstyrt med aircondition. Vi ønsker å tilby en unik opplevelse med et preg av “James-Bond” og “The beach”-øyer og vakker natur, men også slik at det er komfortabelt om bord.

Vi har allerede signert de første båtene som leveres fra verftet i høst, for så å bli transportert til Thailand på en diger “Yacht-fraktbåt”. Foreløpig tidsplan tyder på levering tidlig i desember, og da med hele sesongen ledig for booking, sier Andreas Berglind.

Norsk kjentmann og skipper

–For de som ønsker skipper har selskapet en hyggelig norsk Navigare-skipper som kan leies inn for ca. 6 500 kr per uke. Ved å ha med seg en kjentmann om bord kommer man til de stedene som er helt “ukjent” for charterturistene, forteller Berglind.

Phuket  Yacht haven Marina

Phuket, som er lett tilgjengelig med fly, har en rekke vakre øyer i seileavstand. Navigarebasen ligger i Yacht Haven Marina i det nordøstlige Phuket, med butikker, restauranter og kafeer rett rundt hjørnet. Bare fire timers seiling unna ligger Phang-Nag- øyene, med det som på folkemunne kalles “James Bond Island”. I løpet av en uke rekker du å besøke området rundt Krabi, samt “ The beach” øyer som Phi-Phi, Koh Lanta og Koh Rok Nok. Seiler du ned til Malaysia kan man blant annet besøke den fantastiske øyen Langkawi.

Andamansjøen

Andaman Sea er kjent for sine utallige strender med kritthvit sand, krystallklart vann, fantastiske korallrev og øyenes utrolige geografiske formasjoner. Dette sammen med et herlig tropisk klima skaper et av verdens mest fascinerende seilingsområder. I området finnes alt fra supermoderne marinaer til bitte små fiskebyer.

Vær og vind

Lufttemperaturen ligger på 28-32 grader og vannet på samme temperatur hele året. I tillegg er det rolig vinder hele året, ikke engang monsunen påvirker seilingsforholdene merkbart.

Desember til april har flest soltimer, men også november, juli og august er meget behagelige. Vindstyrken i denne perioden ligger på ca. 5-7 m/s med vind fra nordøst. I Perioden mai-oktober forekommer sydøst/vest-vinder, sjelden mer enn 15 m/s. Tidevannet er en annen faktor i dette området, der nivåforskjellen ligger mellom 1,5 til 3 meter, noe vi er vant med fra Norge.