Jacob Ruud var an av flere i rekruttklassen som imponerte stort!
Theodor Sundbye_suveren i U13 og den som imponerte mest i de tøffeforholdene med flere seire overall
Glade vinnere på pallen
Sebastian Wang-Hansen - Norges beste RSX seiler og OL Håp

Tøffe forhold for unge brettseilere

Med vind opptil 16 sekundmeter og mye bølger ble det en særdeles tøff og fartsfyllt helg for de unge brettseilerne på Hankø.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Stor fremgang for Aurthur Ullrichsen i U17

I helgen ble årets andre Sanuk cup avholdt på Hankø i forbindelse med felles Norgescup for brett og jolleklasser. Det var KNS og Fredrikstad Seilforening som sto for arrangementet. Over 20 BIC T293 juniorseilere stilte til start og i tillegg til egen rekruttklasse med 11 deltakere.

Sebastian suveren i RSX

Totalt ble det avholdt 6 seilaser og samtlige i meget sterke vind og røff sjø. Og det ble satt flere personlige fartsrekorder i løpet av helgen. I RSX senior klassen var vårt OL håp og KNS seileren Sebastian Wang-Hansen suveren og selv ikke de følgebåtene med mest motorkraft holdt følge med han på sløren. Det ble bra trening for Sebastian og fin oppkjøring før han nå reiser til Weymouth med mye bra sparring fra coachen Jerry som har stor tro på Sebastian fremover. KNS seileren Sigurd Kalvik var suveren i RSX junior klassen og tok en fortjent seier. Harald Fæste har vist stor fremgang på RSX denne sesongen, men i helgens røffe forhold dreide det seg nok mer om å overleve enn å seile fort. Maria Mollestad var dessverre syk denne helgen.

Fabian suveren i BIC T293

Fabian Wilkens Solheim fra KNS vant sin andre norgescup på rad i klassen U17 og med god margin. Nummer to ble Håkon Begby også fra KNS som med dette tok sin beste Norgegcup plassering så langt. Og på tredje plass sammenlagt fulgte Arthur Ulrichsen fra KNS etter mye bra seiling og fortsatt fremgang.

Markus Wiik Jensen fra Sola Brettseilerforening vant U15 klassen. Han hadde egentlig gitt opp Oslofjorden, men etter å ha sett på værmeldingen tok de veien fra Stavanger noe som betalte seg godt.

Theodor Sundbye imponerte mest

At Asker seileren Theodor Sundbye vant U13 klassen var ingen overraskelse. Meget imponerende var at han var oppe og kjempet om sammenlagt seieren overall! Theodor viste unik brettferdighet i de krevende forholdene på tross at han var blant de yngste i feltet. I helgens krevende forhold var det de seilerne som gjorde minst feil som kom rundt banen raskest og Theodor viste alle seilerne at han virkelig er en dyktig brettseiler som vi gleder oss å se mer til fremover.

Rekruttene ga alt på indre bane

Det arrangeres en egen rekruttklasse på alle Sanuk Cup´er for de som har lyst til å prøve seg i regattaseiling. Det ble lagt en egen bane utenfor Andersen slippen og 11 seilere deltok i løpet av helgen. Også her ble det 6 seilaser og imponerende seiling og innsats. Simen Strand og Jacob Ruud begge fra KNS var to av flere rekrutter som markerte seg meget godt. Også Marie Nustad, Marius Solbakken og Theodor Wendelborg alle fra KNS viste god fremgang og markerte seg i U-15 klassen på indre bane.

Brettseilerne foretrekker camping på NC