"Smidig han-katt" Sigurd E. Lie.
Friske forhold til Bermuda.

17. mai-feiring på Bermuda

Den norske jentebåten «Smidig Katt» er ankommet Bermuda etter en ganske så hard seilas fra Bahamas.

Publisert Sist oppdatert

17. MAI: Smidige hun-katter med av- og påtroppende han-katt. Alle foto: "Smidig katt".

– Turen begynte med totalt vindstille i to dager og vi gikk derfor for motor. Andre dagen av seilasen fisket vi en enorm Mahi-Mahi, også kjent som delfinfisk, og hadde derfor flere deilige fiskeretter på turen. Glade for at vi aldri hadde fått fisk før ettersom vi neppe hadde klart å dra den om bord uten litt “manpower”, forteller Julie Haugli i reisebrev fra Bermuda. Sammen med Julie seiler Hedvig Meidell og Ellen Cornelia Bull Gibsea 364 "Smidig Katt".

Den tredje dagen kom kulingen som innebar opp til 35 knops vind i lengre perioder. Navtex viste at det var fem-seks meter høye bølger i området, noe som stemmer med jentenes observasjoner.

Navigatørhjelp i bakhånd

–Olav Aleksander ga oss løpende oppdateringer og hjalp oss med waypoints etc. Vi anbefaler absolutt å ha en “navigatør” i bakhånd over lengre seilaser ettersom internett tilgang over sattelittelefon kan være litt vanskelig til tider. På Bermuda er jentene sammen med sine svenske venner på "Wind of Gothenburg", samtidig er også den norsk/danske båten" Independence III" her. 

Sistnevnte vil ta den mer nordlige ruten mens "Wind" og "Smidig Katt" krysser sammen over til Azorene en av de nærmeste dagene.

Enslig "han-katt"

– Vi hadde en ordentlig bra 17. mai feiring her i St. Georges hvor vi nå ligger. Båten er i veldig god stand, men vår Autopilot sluttet å fungere på et tidspunkt på veien hit. Det ser ut til at det kun er lite elektrisk problem som burde kunne fikses ganske så fort. St. George er en veldig hyggelig havn her hvor det ligger masse andre seilbåter spredt utover, forteller jentene, som nå gleder seg til å komme tilbake til Europa og til å se Azorene.

Jentene pakker med 360 liter diesel i tilfellet det skulle vise seg å være store rolige områder. Den eneste "han-katten" om bord, Sigurd Ellingsen Lie er byttet ut med  Anders Bull, som blir emd videre.