Magnus Rassy talte 35 norske båter i Skagen
Embla og Oda Flekkøy og Henrich Nissen-Lie koste seg å fjorden i påsken
Mange båter på Oscarsborg
Flott påske for båtliv

Påskefullt i havner

Norske båter fylte flere populære havner til trengsel i påsken. I Skagen var det 35 norske båter, og én svensk.

Publisert Sist oppdatert

For mange norske båtfolk er sommeren allerede i gang. Seilas har snakket med en rekke påskeseilere som melder om trengsel i populære havner denne påsken. Norske båter dominerte fullstendig.

–    Da jeg skulle legge til i min favoritthavn på Kalvön ved Havstensund var havnen allerede full av norske båter. Senere seilte vi til Skagen, og der talte vi 35 norske båter mens vi var første svenske båt, forteller Magnus Rassy til Seilas.

Reportasjesjef Frode Pedersen i Båtliv kan fortelle en lignende historie. Også på Ekenäs på Sør-Koster var havnen helt full i påsken, og båtene var norske.

Havnesjef Robert Clouda i Strømstad har registrert 700 gjestedøgn før påskeslutt, mens det i fjor var 547 båter innen 1. Mai.

–    Hundre prosent så langt har vært nordmenn. Vi synes dette er veldig morsomt, og vil selvfølgelig øke servicenivået ytterligere mot våre fantastiske norske gjester, sier Clouda. Mer strøm, lavere pris og flere havneverter er stikkord for denne sesongen, sier Clouda.

 

Les også: Drømmepåske på svenskekysten

Peter Røsholm var ute med sin nye Hallberg-Rassy 40 og opplevde full havn på Kärringöen i Bohuslän.

Også i Norge var mange båter på tur. – Det ligger et sted mellom 50 og 60 båter i havna på Oscarsborg, noe som tilsvarer antallet i slutten av mai eller juni. Morgensolen steker, og de fleste går rundt i shorts og T-skjorte, observerte redaksjonssjef Axel Nissen-Lie i Seilas 23. april.

Les også: Løvsprett på Oscarsborg