Ny havnefront i Indre Havn, Horten.

Ny havnefront i Indre Havn, Horten.

Horten kommune har igangsatt et omfattende planarbeid for en ny bydel i Indre Havn, som er målhavn for Færderseilasen.

Publisert Sist oppdatert

Om få år vil Horten ha et nytt ansikt mot nord. Her planlegges det en større småbåthavn, sentrumsnære boliger med fantastisk sjøutsikt og flotte rekreasjonsområder utenfor døra. Dette vil gi en helt ny maritim ramme for den tradisjonsrike regattaen.

I forbindelse med utviklingen av Indre Havn med blant annet ca 500 nye boliger og smånæring, ønsker Horten kommune å ruste opp strandsonen vest for Roklubben. Området skal tilrettelegges med kyststi og opparbeides slik at strandsonen blir et attraktivt rekreasjonsområde for allmennheten og en ny sjøfront for byen.

Et moderne bryggeanlegg med plass til 5-600 båtplasser skal ligge vest i planområdet og en brygge langs hele sjøfronten kan gi vesentlig bedre havneforhold for Færderseilasens deltagere. Oppgraderingen skal legge til rette for at også andre maritime arrangementer og båtmesser finner veien til Horten og Indre Havn.

Indre havn er en god naturlig havn og ligger godt skjermet der Oslofjorden åpner seg og det er godt å seile. Det er kun en time til Oslo med bil, 20 min til Moss og under en time til to flyplasser, Torp og Rygge. Med båtplass i Horten kan båtferien starte der skjærgården begynner, enten man skal seile norske- eller svenskekysten. Et perfekt utgangspunkt for både helgeturer og lengre ferier.

Bromsjordet har potensiale til å bli et fantastisk godt boligområde. Her vil man kunne få en moderne leilighet med gangavstand til et intimt sentrum, vakre Karljohansvern med rekreasjon, badestrand og kultur. Med leilighet på ”Broms brygge” vil det være mulig å se båten, sjøen og solnedgangen fra balkongen!