Journalister var invitert for prøveregatta med de nye båtene. Vår båt var klargjort kvelden før. Vi var 11 båter på startstreken.
20 grader og nesten sommer i Solent onsdag. Nå er været på vei til Norge.

42 klin like First 40

SunSail satser på regattaseilere og har samlet 42 helt like regattamaskiner i Portsmouth. Seilas har vært å prøveseilt.

Publisert Sist oppdatert

I Port Solent ligger den nå 42 splitter nye Beneteau First 40 med nøyaktig sammespesifikasjon. Seilcharterselskapet kaller båtene SunSail F40, og er levert etter SunSails spesifikasjoner. Seilas var sammen med journalister fra hele Europa invitert til prøveseiling med de nye båtene av SunSail og Garmin. Alle båtene har fått en velutstyrt elektronikkpakke fra Garmin bestående av vindinstrumenter, plotter, autopilot, VHF og AIS.

Mye utstyr

Båtene skal brukes til regattaseiling, men SunSail har ikke brukt pengene på seil, men på sikkerhet. Engelskmenn er opptatt av sikkerhet, og det trengs i det trafikkerte området rundt Isle of Wight. Båtene har standard jernkjøl som stikker 1,9 og aluminiumsmast med dyform vant. Båtene har hvite seil av enkel kvalitet, levert av Quantum.

SunSail har utarbeide egen klasseregler for båtene, hvor det er påbunt med flåte i luka bak rormannen, og forbudt å lette den for anker og kjetting. Foruten elektronikken og flåten har båten også elektrisk ankervinsj og varmeapparat.

Regatta for alle

SunSail markedsfører flåten med en unik mulighet for å være med på de store regattaene på en prisgunstig måte. Man trenger ingen erfaring for å være med, og alle båtene er utstyrt med profesjonell skipper. Båtene vil være i aktivitet nesten hver dag i tiden fremover. Foruten de store regattaene vil båtene brukes til bedriftsseiling og seilskole. For å seile regatta en helg med overnattig i båten koster det fra 100 pund per person, eller 675 pund for hele båten. Høydepunktet i år blir Cowes Week hvor det sannsynligvis blir 42 klin like First 40 på startstreken. For å seile mannskap, koster det 220 pund. Hele båten uten skipper, koster 9904 pund.

SunSail har fått 42 First 40 fra Beneteau. De nye båtene erstatter deres flåte med Sun fast 37 som de hadde 60 båter av. Nå er det bare 20 igjen i Port Solen, og disse vil brukes til seilskole.