Sjørøver vil beholde 13-årig datter for å slippe familien fri

– Gi meg den 13-årige datteren, så går dere fri, sier piratsjef til dansk gisselfamilie.

Publisert Sist oppdatert

– Hvis danskene gir meg lov til å gifte meg med den unge jenta, løslater jeg resten uten betingelser. Det sier sjefen for piratene som holder seilerfamilien Quist Johansen fanget utenfor kysten av Somalia, til Ekstra Bladet. Den unge jenta er datteren i famlien, den 13 år gamle Naja.

De somaliske piratene har overført gislene til et større fartøy, et kapret gresk skip m.v. «Dover» etter at somaliske soldater tidligere i måneden forsøkte å frigjøre familien på fem som inkluderer tre barn i alderen 13-17 år, og to landsmenn.

Seilerne har vært gisler  i en måned, etter at båten deres ble kapret av somaliske pirater i Arabiahavet 24. februar. De ble først brakt til en fjellandsby nordøst i landet.

Ekstra Bladet har fått innpass på skipet, og har jevnlig kontakt med gisseltakerne. Kravet om løslatelse mot at den 13-årige jenta gis bort til piratlederen, er framsatt overfor avisens reporter under en samtale om bord. Kvinnene Birgit Marie og Naja må bære tradisjonell somalisk bekledning om bord, for ikke å virke opphissende på piratene.