Bud.
Ona er en av idyllene du kan oppleve på Mørekysten.

Ta med jobben til Mørekysten

Per Øverås fra Vestnes har gjort seilingen til mer enn bare hobby. Det har vekket interessen for Mørekysten også hos italienske båtjournalister.

Publisert Sist oppdatert

SHETLAND RACE: Familiebilde fra «Tia Maria» , men «Seilper» Per Øverås i midten fra Shetland Race 2008. Per og co vant klassen til tross for ødelagt spinnkar på veien over. Alle foto: Seilper.

 

For syv år siden, omtrent samtidig med at Per Øverås skiftet båt fra en Cenit 33 til en Hanse 411, dukket ideen om å tilby teambuilding for firmaer opp. Etter å ha avsluttet samarbeidet med de opprinnelige partnerne, bestemte Øverås seg høsten 2009 for å satse på et noe mere variert konsept. Han fikk kontakt med nye samarbeidspartnere og båteiere, og gjennomførte en del demoturer med deltakere fra turistnæringen i området for å gjøre tilbudet kjent.

Nautica på besøk

–Tilbakemeldingen var positive, og basert på disse laget jeg en hel del standardturer, både som ren seilopplevelse og i kombinasjon med andre aktiviteter, som kajakk og sykkel, sier eieren, som var med på Norwegian Travel Workshop som ble avviklet i Molde i april 2010, og i denne forbindelse gjennomførte jeg også en demotur med fire båter og 36 NTW- deltakere.

Dette viste seg å være så populært at Øverås i etterkant fikk besøk av to italienske journalister fra bladet Nautica. De som kom for å lage seilreportasje til det italienske bladet.

­– Det blir muligens innslag fra Mørekysten allerede i april-utgaven, avslører Øverås.

Kajakk og sykkel

Den ivrige vestlandsseileren satser nå på å kombinere seilingen med andre aktiviteter som havpadling, sykling og fjellturer. Opplæring blir gitt underveis og det er deltakerne som gjennomfører opplevelsen.

–I 2010 kjøpte jeg inn havkajakker og mountainbikes, slik at dette også nå er på plass. Dette utstyret står på bilhengere kan brukes hvor som helst i området, både i tilknytning eller helt uavhengig av seilopplevelsene. Padletur over indre led av Hustadvika eller i andre spennende områder er derfor mulig under forutsetning av at værforholdene tillater det.

Totalt disponerer firmaet Seilper i dag inntil syv seilbåter på Mørekysten, i størrelser fra 39 til 54 fot. Seilingsområdet er på utsiden av Atlanterhavsveien, over Hustadvika, Bjørnsund og Finnøya (Ona). Dette er en ramsalt opplevelse bestående av seiling og kystnavigasjon, praktisere samhandling i nye omgivelser og omvisning på kjente steder på Mørekysten. Dagen starter eller avsluttes med en faglig del på inntil to timer.