Krangel om «monsterbrygger»

Krangel om «monsterbrygger»

Beboerne i Vikane i Fredrikstad frykter at nye båtplasser skal medføre uønsket trafkkøkning.

Publisert Sist oppdatert

POPLÆRT: Hankø er en av båtfolkets favoritter. Men ikke alle beboerne er like glade for planene om flere båtplasser (arkivfoto)

På et møte mellom Fredrikstad kommune, landskapsarkitekten bak Vikana-planen og beboerne ble det uttrykt frykt for at Hankøsundet skal ende som en eneste stor flytebrygge, skriver Fredrikstad blad.

Det skal være planer for nye båtplasser flere steder i sundet, noe det åpenbart er mye penger i for aktørene som sitter med arealene hvor det kan bygges ut nye båtplasser. 
Men båtplasser gir også mer biler og trafikk på veien som allerede er smal, svingete og som beboer Bakken karakteriserer som livsfarlig.

– Skrekkscenarioet vårt er et stort seilsportsenter kombinert med masse nye båtplasser. Men så viser det seg at når alt er ferdig utbygd, kommer det likevel ikke noen gang og sykkelsti, sier Rolf Bakken, som har barn i området og frykter alvorlige ulykker hvis det ikke bygges ut gang- og sykkelstier i forbindelse med den økte trafikken de nye båtplassene og seilsportsenteret vil medføre.

Les denne og relaterte saker her