Skal du på langtur?

Er du en av dem som drømmer om eller planlegger en langtur under seil, bør du treffe verdens mest erfarne jordomseiler Jimmy Cornell på seminaret han holder i Oslo 24. mars.

Publisert Sist oppdatert

DRØMMEN FOR MANGE: Hvite strender og turkist vann som her på White Island i Grenada.Foto: Linn K Hansen.

K.N.S. og NHK (Havseilerklubben) har vært så heldige å få den kjente forfatteren og langturseileren Jimmy Cornell til å holde sitt «Long Distance Cruising Seminar» i Oslo torsdag 24. mars.  Seminaret holdes i KNS’ møtelokaler i Huk Aveny 1 på Bygdøy fra kl. 17.00 til 22.30. Alle interesserte kan delta.

Cornell har skrevet flere bøker om hvordan man planlegger og gjennomfører en seilas jorden rundt. Det var også Jimmy Cornell som startet ARC, den populære turseilasen over Atlanteren som hver høst samler mer enn 200 båter til start i Las Palmas. Foruten flere jorden rundt seilaser i egen båt og med sin kone som mannskap, har Cornell seilt til Antarktis og nær sagt et hvert sted på kloden der man kan komme frem i seilbåt.

 Seminaret i Oslo vil dekke følgende:

* Planlegging av drømmeseilasen

* Hvor bør du legge seilingsruten

* Utstyr du bør ha om bord før du legger ut

* Daglige rutiner om bord

* Proviant og proviantering

* Hva trenger du av strøm, vann og diesel?

* Vedlikehold på turen

* Valg av mannskap

* Hva koster det å seile på langtur?

* Spørsmål og svar

 Det vil bli anledning til å kjøpe relevant litteratur under seminaret.

Det er begrenset plass, så det kan være lurt å melde seg på raskt til K.N.S. (lene@kns.no  eller telefon: 2327 5600) Pris kr. 300. For medlemmer av KNS og NHK kr. 250. Prisen inkluderer enkel servering under seminaret.