Gøy på Trinidad. Foto: «Jageren».
Skipper Gjermund Jamtveit. Foto: «Jageren»

Valgte Trinidad framfor Venezuela

ARC 2010-båten «Jageren» og skipper Gjermund Jamtveit forteller om hyggelig og nyttig strandhugg i Trinidad.

Publisert Sist oppdatert

PÅ LANGTUR: Ovnie 445 i Kragerø før avreise 2010. Foto: Linn K. Hansen.

– Et nytt kapittel er over. Chaguaramas på Trinidad har vært en flott plass og fiske båten og å møte lokalbefolkningen, skriver telemarkingen Gjermund Jamtveit på sin hjemmeside. Den norske Ovnien deltok i ARC 2010 og er på flere års jordomseiling.

Ville inngå pirater

Planen om å gå til Venezuela for å fikse noen småfeil på båten ble endret i siste liten. Istedet seilte den norske båten til Trinidad, noe hverken skipper eller mannskapet angrer på.

– Etter å ha lest og hørt mye om pirater og det som værre er, tok jeg en skipperavgjørelse på natta. Istedet for Venezuela seilte vi til et litt roligere Trinidad, sier Jamtveit, som i sin tid startet bussselskapet «Timeekspressen». 

Verdens beste karneval?

Det eneste skåret i gleden er at de må fortale landet for det sangomsuste karnevalet 7. og 8. mars, som ifølge lokalbefolkningen er verdens beste i sitt slag. Men vi har fått med oss to «fete», det vil si «pri carneval parties», så vi kan godt forestille oss hvordan resten er.

Port of Spain er forøvrig kjent for høy kriminalitet i forbindelse med det årlige karnevalet.

– Vi har 2000 mil foran oss før vi kommer fram til Recife i Brasil, så vi må bare dra. Neste etappe blir den tøffeste etappen i «Jageren»s seilinghistorie, skriver skipperen.

 

Følg «Jageren» her.