Dårlige brygger får skylden for ødeleggelser

Dårlige brygger får skylden for ødeleggelser

Flytebryggene i  det vanligvis så paradisiske Port Hinchinbrook i Australia får skyldes for de enorme ødeleggelsene i havnen etter orkanen «Yasi».

Publisert Sist oppdatert

FAKSIMILE: Sail-World med bilde fra den ødelagte havnen mellom Cairns og Townsville.

  Design og bygging av flytebrygger har kommet i internasjonalt fokus etter ødeleggelsene i Hinchinbrook i Nord- Australia under orkanen «Yasi», skriver Sail-World.

Ifølge flere båteiere som mistet båtene sine var ikke flytebryggene tilstrekkelig godt konstruert for å holde unna for den kraftige orkanen og den økte vannstanden som fulgte med vindene i Nord-Queensland forrige uke.  Dette gjorde at flere båter fløt av gårde og sank.

Flytebryggene fløt rett av pålene de sto på slik at mer enn 70 båter ble slått i stykker mot land eller sank. Flere av de berørte båteierne hevder at båtene ville vært reddet hvis pålene var høyere.

– Jeg er fly forbanna. Vi båteiere har siden orkanen "Larry" snakket om at man burde øke høyden på pålene, ettersom vi da så at vi ikke hadde mye å gå på. Hadde pålene vært en eller to meter høyere nå så ville båtene vært reddet nå, sier Pater Craw, som mistet båten «Ramia» i Port Hinchinbrook til Brisbane's Courier Mail.

Les hele historien her og  her