Dramatikk og julebad

Fullriggeren «Sørlandet» nådde frem til Trinidad og Tobago før jul. Men ikke helt uten dramatikk. Her er den siste rapporten fra kaptein Halvor S. Hanssen:

Publisert Sist oppdatert

TROPISK JUL: Christina, Morgan, Kim, AC og Jessica nyter julebadet, foto: Halvor Stubberud Hanssen.

Julefreden 2010 lot vente på seg om bord på «Sørlandet». Atlanterhavskrysningen hadde gått rolig og fredelig for seg - helt fram til vi fikk landkjenning. Med både Trinidad og Tobago i sikte tok kokka en overhaling på dekk og helte glovarm suppe på seg selv. Ikke bra. Selv om vi var i gang med kjøling i løpet av få sekunder var det klart at hun trengte en tur til sykehuset. Dermed var det ned med seil og full fart mot Port of Spain. For å gjøre en lang historie kort gikk det bra med kokka og vi kom oss trygt til kai. Men Port of Spain er ikke stedet å gjøre business hvis man har det travelt...

Vi skulle bunkre, bytte litt besetning, få reservedeler til watermakeren og proviantere til jul. Planen var å seile mot Tobago om ettermiddagen lille julaften. Sånn skulle det ikke gå. Vi fikk de siste delene til watermakeren julaften formiddag.

Bunkersen kom aldri... Men men. Klokka to om ettermiddagen på julaften var vi dritleie av å vente, og stakk. Avgangsbygen var av episke dimensjoner, men så begynte ting å bedre seg. Julaften ble feiret i sjøen med det nærmeste vi kunne komme norsk julemiddag. Tidlig om morgenen første juledag ankret vi opp utenfor Pirates Bay på Tobago - sammen med flere andre skandinaviske båter. Og i det vi hoppet i vannet kunne vi kjenne dukten av julekalkun på canadisk vis, og konstatere at det ble jul i år og!