Søk i arkivet

"Jolly Sailor" fra Horten i Las Palmas.
Lisbeth og Ole Jakob Hartvigsen i
Lisbeth og Ole Jakob Hartvigsen i "Jazz" fra Askøy før start i Las Palmas.

Bruker vernebiller mot angrep

Noen av ARC-båtene begynner å merke passatvinden, mens andre fortsatt venter på vind nok til paraseilet. Atter andre må kjempe mot flygende blindpassasjerer mens de tar fatt på den andre halvdelen av seilasen.

"S/Y FRYD": Alta-familien håper at de snart kan ta i bruk paraseilet.

Mange av ARC-båtene befinner seg i skrivende stund omtrent halvveis til Saint Lucia. Deriblant tre norske Sun Odysseyer, fra hver sin kant av landet; Horten, Askøy og Alta.

Blindpassasjer og angrep
Askøy-familien Hartvigsen, bestående av Ole Jakob, Lisbeth og Pernille i Jeanneau Sun Odyssey 42 "Jazz" skriver på sin blogg at de har hatt nattbesøk av en blindpassasjer og at de stadig er under angrep nedenifra.

–Det var en storkelignende fugl haiket natt over med oss. Først ut på dagen tok den til vingene, vi får håpe den satt riktig kurs mot land. Ellers har det vært storangrep av flygefisk. Så mye var det at vi måtte  brukte vernebriller og hjelm i tillegg til redningsvest. Utrolig hva en seiler kommer ut for, skriver Askøy-familien.

Etter 14 dagers seiling siden de forlot Las Palmas markerer Jo Laaveg og mannskap om bord i Jeanneau Sun Odyssey 45DS fra Horten, "Jolly Sailor" at de er nådd halveis i utseilt distanse.

– Vi tror dessuten at passaten endelig,  så vidt, har kommet til oss. Det var stille i natt, vinden har så vidt snudd, kommer nå fra NØ, og har i skrivende stund kommet opp i mellom fem og åtte knop.

Nordmennene har heist spinnaker, og forbereder seg til en bitteliten "halveis" markering med litt champagne.
– Solen skinner i dag og vi har for første gang på turen satt opp biminien, skriver Horten-seileren i dét de har1450 nm igjen til Saint Lucia.

Skummelt å bade
Hartvisen skriver dessuten at flere båter har observert hai, noe som gjør at  man tenker seg to ganegr om før man hopper ute, selv om vanntemperaturen er ca 30 grader.

Stille natt
Alta-båten "Fryd" med familen Magerøy Dahlsett melder i dag om vindstyrke med spake seks knop, og en båtfart på litt over fem, etter å ha motorseilt seg gjennom en vindstille natt. Bølgene er på mellom en ot to meter, og temperaturen er på rundt 32 grader varmt. Vanntemperaturen er på hele 32 grader.

– Nå venter vi bare på litt mere vind, 12 knop hadde vært ypperlig for paraseilet. Forhåpentligvis kommer det snart, mulig vi skulle ha vært ennå litt lengre syd. I følge plotteren er det 1650 nm frem til mål, skriver familen Dahlslett som også seiler Sun Odessey 42,2.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen