Søk i arkivet

INTERN-KONTINENTALT: Norsk, iransk og tanzaniansk flagg vaier i vantene om bord i
INTERN-KONTINENTALT: Norsk, iransk og tanzaniansk flagg vaier i vantene om bord i "Mad".
RETURNERT: Hanse 371
RETURNERT: Hanse 371 "Solbolla" har returnert til Las Palmas.
"MAD": Pitstopp i Mindehlo på Kapp Verde, med Rebecca Mahboubi, Peer Mbomika, Mojgan Heydari, Martin Tomren og Morten Gronneberg.
"SERENITY": Bergenserne ligger godt an.

"Vindhesten" snart i mål -"Solbolla" har snudd

Motorbåten "Wind Horse" har  31 nm igjen til mål. Beste norske er i skrivende stund "Serenity" med skipper Fridtjov Bergmann på fjerde plass, mens "Solbolla» har snudd"

SNARLIG MÅLGANG: "Wind Horse", foto: ARC.

"Derbisolar", "Dora" og "Can do Too" var klokken 1900 i dag N.T de tre første i cruisingklassen på korrigert tid, tett fulgt av den norske First 44,7 "Serenity".

Den norske First'en har drøye 1500 nm igjen til mål.

Returnerte til Kanariøyene
Den norske Hanse 371 "Solbolla" har returnert til Las Palmas, etter at de har innsett at de tidligst vil nå St. Lucia rundt den 20. desember med den vinden som er meldt.

– Det var en vanskelig, men riktig beslutning å ta. Etter 48 timer med tøffe vinder og fire til seks meter høye bølger, samt et værvarsel som tilsier at vi ikke vil få noen passatvind i år, har vi innsett at for å få hele mannskapet hjem til jul måtte vi snu. Båten fungerte dog perfekt og vi lå blant de 25 beste, skriver Solbolla, som hadde nesten tilbakelagt 1000 nm da de snudde baguen mot nordøst.

Kapp Verde-stopp
Flere båter har tatt turen innom Kapp Verde for å fyll på med mat og vann, deriblant den norske Bavaria 45 "Mad". "Mad" seiler med det som trolig er det mest interkontinentale mannskapet. I tillegg til "helnorske"  Martin Tomren og Morten Gronneberg har båten to iranske jenter og en halvt tanzaniske Peer Mbomika om bord.

– Vi er de første iranske jentene som seiler ARC, understreker blide Rebecca Mahboubi, som forteller at de har hatt en flott seilas frem til Kapp Verde.

– Vi skal bare fylle på litt vann og fuel, så drar vi videre i dag, skrev Rebecca Mahbouibi på mail til Seilas i

"Vindhesten" i mål snart
Den suverent første båten i feltet har kun 31 nm igjen til Rodney Bay på St. Lucia.

Motorbåten "Wind Horse", som er merket med "24" i skjermdumpbildet under, har ligget i rundt 11 knop, og vil komme til å bruke kun ti dager på atlanterhavskryssningen. Den amerikanske FPB 83 motorbåten har forøvrig vært i Norge på tokt, og skryter godt av Nord-Norge!

Følg oppdateringene her.


 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen