Norsk båt i regatta over Atlanterhavet

«Nora Simrad», en Cigale 14,  starter i Cape to Rio Race som starter i januar.

Publisert Sist oppdatert

E-post fra Hans Cappelen

Den førse regattaen fra Cape Town til Rio startet i Table Bay i 1971. Med andre ord så er det 40-års jubileum i år, og det har vært gjennomført 11 regattaer, til nå, og regattaen som starter 15 januar 2011 vil følgelig bli nr 12.

To av regattaene har gått til Uruguay, og to til Salvador, man har da hat en interim-stop på St. Helena, men nå er man tilbake til direkte rute fra Cape Town til Rio de Janeiro, noe som gir en distanse på ca 3300 NM (as a bird fly) og båtene vil ventelig bruke mellom 10 og 22 dager i de forskjellige klassene.

Hovedsponsor i år som de to foregående ragattaene er ølprodusenten Heineken, som sponser flere store regattaer forskjellige steder i verden, men som regner Cape Town-Rio som juvelen i samlingen.

Nytt i år blir at alle båtene vil ha transponder ombord så posisjoner vil bli kontinuerlig oppdatert på nettsidene til the Royal Cape Yacht Club og Heineken

Seilsamvirkets Nora Simrad er foreløbig eneste påmeldte båt fra Norge, og mannskapet vil hovedsaklig bestå av personer som deltok i ARC (Atlasntic Race for cruisers) i desember 2007. I skrivende stund er det en ledig plass ombord, så om det er noen med solid erfaring og 6 ukers ferie til gode som syns at det er for surt til å oppholde seg i Norge i januar og Februar, så kan de maile Hans: cappelen.hans@gmail.com Regattaen kan også kombineres med karnevalet i Rio som starter 3 mars og går for å være fest #1 på verdensbasis.

Shiftledere ombord vil være

⁃ Jan Evang (skipper) Hamar Seilforening.

⁃ Hans Cappelen (co skipper) Team Granseil.

⁃ Per Movig, Bærum Seilforrening