Sjømannskirken deler ut gratis vafler.
"Bogenvilla".
Aries
Honningpupp II
Leahnis
"Sara" Orana 44.
"Sun Lady".
Colulant
Rikaros
"Zita"; Bavaria 36 fra Tr.heim med Rolf Granlund og Aleksander Granlund.
Bunkring og varelevering på brygga hos "Fanteliv."
"Fanteliv", Anne Haavik med Mats (12) og Pia (9).
Per Anton Fevang maler en hilsen fra "Godot" på murveggen slik seg hør og bør.
"Godot".
Jimmy Cornell forteller hvordan ARC har endret seg i løpet av de 25 årene.
"Jazz" Ole Jakob og Lisbeth Hartvigsen.
fyrverkeri over Real Club Nautico.
fyrverkeri under farewell-festen fredag.
Gutta fra "Sjarmen" og " Mad".
ARC-grunnlegger Jimmy Cornell sammen med sin kone Gwenda, Anne Lise og Ståle Larsen og Trish Jenkins fra World Cruising Club.
Sist hånd på verket for Swan 66 "Godot".
First 44, 7 "Serenity" med Fridtjov Bergmann og mannskap.
"Honningpupp II" er den minste av alle ARC-båtene.

Siste innspurt før ARC

Avreisen til St. Lucia nærmer seg, og seilerne begynner å bli ferdige med de siste gjøremålene før starten i morgen.

Publisert Sist oppdatert

NORSKE FLAGG: På L-bryggen ligger de norske båtene på rekke og rad i det som er blitt omdøpt til "Lyckelige gatan". Jeanneauen  "Fryd" fra Alta i forgrunnen.

Las Palmas de Gran Canaria;

Grønnsaker, frukt, vann og ferskmat for de første dagene til sjøs bæres om bord i båtene fra flytegryggene, mens seil, rigg, watermakere og selvstyringsstystemer kontrolleres for en siste gang.

Sun Odysseyen "Jazz" og Sun Legendens "Fanteliv" har vært ute på sjøen og testet vindroret, og fått konstatert at det fungerer som det skal.

Sjekke utstyr daglig

Ambisjonene for seilasen varierer; noen vil bare kose seg, fiske og sørge for en trygg seilas over havet, mens andre gjerne vil komme et stykke opp på resultatlistene.

Vinner av Seilmakeren Doublehanden, Fridtjov Bergmann, skipper på First 44,7 "Serenity", og understreker betydningen av å sjekke det mest utsatte utstyret hver dag i løpet av overfarten. Han har tidligere seilt over Atlanteren i en Hanse 37, og tror at mange nok ikke er helt klar over hvor mye julig båten og ustyret får i løpet av en slik seilas.

– Turen nedover hit gikk forøvrig mye bedre enn forventet, en spile falt ut og og vi skiftet fall én gang, men ellers gikk seilasen strålende, sier Bergmann.

Skulle gjerne seilt selv

Under farewell-festen fredag ga ARC-grunnlegger Jimmy Cornell ARC et tilbakeblikk på hvordan ARCen hadde utviklet seg fra å være et lite lokalt arrangement frem til i dag, hvor nesten 250 båter starter samlet. Cornell innrømmet samtidig at han gjerne skulle vært blant deltakerne som legger ut på havet i morgen, og at han håpet at han i fremtiden nok en gang blir å finne på startstreken i Las Palmas.

Se alle bildene ved å klikke på linken under