"Jazz" fra Bergen.
Stefania Nilsen har seilt jentetur i ARC før, men nå er det familien som gjelder.
Anne Lise og Ståle Larsen har mye ARC-historie å fortelle. Nå seiler de to alene for første gang.
Ekteparet Larsen er stadig i arrangørens fokus.

Første, andre, tredje gang..

De fleste norske ARC-deltakerne seiler for første gang over Atlanteren, men noen er med for andre og tredje gang. Sweden Yachts-seilerne Anne Lise og Ståle Larsen er med for tredje gang, og får knapt gå i fred for arrangørenes linser.

Publisert Sist oppdatert

KLAR GJENG: En del av den rekordstore norske kontigenten samlet foran havnen.

Las Palmas de Gran Canaria;

Tre dager før start svinser ARC-seilerne rundt på kryss og tvers mellom bryggene, butikkene og restaurantene i Las Palmas. «Skal bare, skal bare....».. selv om de aller fleste sier de nå er klare og har unnagjort de siste ærendene i havnen er det alltid noe som kan gjøres i siste liten.

– Det er rart med det, men når noen av de andre finner ut at de må fikse noe eller kjøpe en ny reservedel, så følger gjerne en flokk andre nordmenn etter i butikken, ler Tor Atle Storebø på Bavariaen «Aries», og minner om at da de seilte på langtur for ti-femten år siden klarte man seg godt med VHFen og litt til.

Populært par

Tredjegangsseilere Anne Lise og Ståle Larsen i seiler fortsatt en Sweden Yachts, slik de gjorde i 1986 og 1996. Paret, som har skrevet reisebrev for Seilas fra seilasen nedover Europa og Marokko, er blant dem som får mest oppmerksomhet fra arrangøren i Las Palmas. Så har de også en ARC-historikk det står respekt av.

Første gang de deltok seilte de to små barn, mens andre gangen var barne tenåringer. Nå seiler de to alene, «shorthanded» over Atlanteren for første gang.

– Første gangen seilte vi fra strand til strand i Karibia, andre gangen var det fra disco til disco. Så nå blir det vel fra kafé til kafé, fleiper Anne Lise Larsen, som gleder seg til å ta fatt på kryssingen.

Fra jentetur til familetur

En annen som seiler for andre gang er Stefania Nilsen, som seiler «Aventura», en Dufour 38 sammen med mann og barn. Den første gangen seilte hun på ren jentetur med en Lagoon 44.

– Dette har jeg gledet meg til i flere år. Det blir spennende å se hvordan det er å seile med familen versus det å seile på en ren jentetur, sier Stefania, som kombinerer famileturen med journalistjobb.