Viktig veivalg for Vestfjordens Seilforening

Den planlagte utbyggingen av seilsportssenter og sammenslåing med Bærum Seilforening står på dagsorden når Vestfjordens Seilforening innkaller til ekstraordinært årsmøte.

Publisert Sist oppdatert

Styrelederen Trond Aasland og visestyreleder Birger Jansen retter nå en sterk oppfordring til alle medlemmene om å stille på ekstraordinært årsmøte i Vestfjordens Seilforening 3. November kl. 19 i Klubbhuset i Bruksveien på Snarøya. Alle medlemmer over 16 år kan stemme og familiemedlemmer teller med.

I innkallingen heter det:

- Dette er en historisk avstemming for foreningen - skal vi gå sammen med Bærum Seilforening og lage det ledende Seilsportsenteret ved Sjøflyhavna?

 

Som mange har fått med seg i pressen er det nå bevegelse i planene om å bygge en ny stor marina i området. Kommunen har bidratt til at Seilforeningene vil få betydelig støtte av grunneierne i etablering av et nytt seilsportsenter i tilknytning til marinaen. Til nå har tanken vært at BS og VS skulle delta i et samarbeid gjennom en stifelse for å drive senteret.

 

Gjennom dette året er imidlertid styrene kommet fram til at dette ikke er en egnet form for driftsselskap og at dette svekker vår posisjon i forhold til kommunen og utbyggere som merker at vi er to frittstående foreninger i denne sammenheng. Vi mener det er viktig at vi nå viser at vi har en felles sterk vilje til å lykkes og derved oppnår respekt og tillit som en interessent i seilsenteret.  Vi mener det er viktig å lykkes med å etablere seilsenteret under en felles forening av hensyn til:

- Skaffe moderne fasisiteter til større regatta-arrangementer

- Gi våre medlemmer et større tilbud i tilfang på båttyper og et sterkere seilsportmiljø

- Utnytte ny forenings størrelse til å få inn mer sponsormidler, ha et komplett tilbud til medlemmene, kunne takle båtinteressen til den økte befolkningsveksten i området.