Søk i arkivet

En liten gjest søkte ly i kulingen og regnet..
En liten gjest søkte ly i kulingen og regnet..
Ikke mange i Lerwick på denne tiden av året.
Ikke mange i Lerwick på denne tiden av året.
Lange netter på denne tiden av året..
Lange netter på denne tiden av året..

Langturtrening i Nordsjøen

Jentetrioen Hedvig Meidell, Cornelia Bull og Julie Haugli (alle 25) skal seile over Atlanterhavet omtrent samtidig som ARC-en. For å friske opp de tekniske kunnskapene tok jentene med seg to kamerater på høstseilas til Shetland i kuling.

VARIERT VÆR: Shetland-turen bøde på alt fra still og sol til kuling og pøsregn. Alle foto: private.
 
Hedvig Meidell har sendt oss følgende rapport fra seilasen:

Etter å ha ankommet Bergen tidlig onsdag morgen var planen  å kaste loss for Shetland innen klokken tolv. Men værgudene vill ikke ha det slik vi ville, og seilasen ble utsatt til 02.00 torsdag natt. Det blåste stiv kuling, og vi holdt en snittfart på åtte knop, mens bøtter med vann øste ned fra himmelen.

At girkassen gikk før vi hadde nådd Bergen banks gjorde ikke situasjonen bedre, men det var ikke noe litt tauverk og en skiftenøkkel ikke kunne fikse.
Etter 28 timer skulle vi være fremme i Lerwick, «verdens navle». Vi var en av to båter som hadde tatt turen hit på denne tiden av året, og etter Thule Bar, Grand cafe og Shetland Boating Club var vi klare for vende snuten hjemover.

Seilasen tilbake til Bergen ble "smooth sailing" ettersom vinden dreide og vi hadde ti sekundmeter frem mot solnedgang. Etter midnatt, og mange timer med lite vind og motor, blåste det opp mot 13 sekundmeter og vi nådde ni knop med kurs mot Martsein fyr. Fantastisk seilas med skinnende sol, klar stjernehimmel og utsikt mot flere oljefelt. Tilbake i Bergen søndag ettermiddag.

Turen var ment som en liten «prep» for Atlanteren, og med motorekspert én og to om bord, fikk vi drillet de noe rustne motorkunnskapene våre. Gjennomgang av elektronikk, tanker, filtere og pantent på hjemmelagde girkasser var noe av tingene som vil komme godt med. Nå gjenstår siste innspurt av pakking og planlegging før Las Palmas-avreise den 24. oktober. At utstyrs isten er av sorten «den-blir-lengre-hver-gang-dere-krysser-ut-en-ting» gjør ikke pakkingen akkurat lettere, men vi håper å komme i mål!
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen