Kari padler i Hafrsfjord med Truls på brettet. Foto: Tor Olav Schibevaag.
Kari tar med hunden Truls på luftetur under rolig forhold. Foto: Tor Olav Schibevaag.
Kari Shibevaag, foto: Nicolai Bauer.

– Dette er den nye vannsporten

Når det er stille på sjøen tar kiteren Kari Schibevaag gjerne med seg brett og åre og padler av gårde.

Publisert Sist oppdatert

POPULÆRT: Padling i stående stilling på brett. foto: Kari schibevaag.

Kari Schibevaag er i god gang med forberedelsene til sesongens kitekonkurranser, hvorav den første blir i Argentina i begynnelsen av novemember.  Når det er for lite vind til å kite bruker Stavanger-jenta tiden til alternativ trening. Og den "nye" vannsporten Stand Up Paddle er ifølge Kari både morsom og veldig effektiv som treningsform.

– Det store ny i utlandet nå er Stand up paddle-board  (SUP)og salget i Norge bare øker og øker, sier hun til Seilas.

Sporten kan utøves som en krevende action-sport i bølger, men også som en familievennlig opplevelse under helt rolige forhold og flatt vann.

– Vi kaller det SUP og alle kan drive med det. Det er lett å håndtere og utrolig bra trening. Du trener balanse, rompe, bein, rygg og armer.  Man kan bruke det til å padle på tur i fjordene, på små elver eller surfe i bølgene. Det finnes ulike brett med forkjellig størrelse kommer an på hva du bruker det til, forteller Kari, som også har hatt med seg hunden sin på padeltur på brettet, sier Kari schibevaag.

Seilas testet SUP under Båter i sjøen-messa i Sandvika, hvor det var gratis prøvepadling til alle som ønsket å prøve seg.