Thomas Føyen startet å seile brett som 10 åring. Vant NM bare 14 år og ble senere verdenmester.
Bic 293 fungerer bra i mye vind.

Ungdommen satser på Bic 293

Junior windsurfing har tatt seg opp med en nytt brett. Det er også på vei til Norge. Se film.

Publisert Sist oppdatert

Bic 293 er en kombinasjonsbrett som seiler bra både i lite og mye vind. Brettet ble lansert for fem år siden og under sist VM var det 364 deltagere.

Stort i Europa

– De siste fem årene har brettet blitt introdusert og varmt mottatt i det ene markedet etter det andre de største nasjonene er; Polen, Russland, Italia, Frankrike og Storbritannia – Flere av disse nasjonenes seilforeninger har introdusert BIC 293 som brett til leie, dette har gjort barrieren for unge seilere til å begynne på BIC 293 enklere og klassen har vokst betydelig, forteller Thomas Føyen som har engasjert seg for å gi brettseilingen ett løft i Norge.

Vokser i Norge

– I dag har vi i Norge ca 40 aktive BIC 293 seilere og klassen har doblet seg fra 2009 – De aktive BIC 293 seilerne finner vi i; KNS, Bærum Seilforening, Asker Seilforening, Arendal Seilforening, Sola Brettseiler Forening og Larvik Seilforening – KNS har gått fra fem aktive BIC seilere i 2009 til over 20 aktive BIC seilere i 2010 NBK, forteller Føyen.

Kommer til Vestfold

Rekrutteringskomiteen i Norsk Brettseilerklubb med Thomas Føyen og Sigurd Solheim og holdt i går et foredrag i Sandefjord i går. Sandefjord Seilforening og Sandefjord Brettseilerklubb hadde tatt et felles initiativ for å få mer informasjon og tips om hvordan bygge opp økt satsing på barn og ungdom på brett. På plass var også andre seilforeninger og klubber i Vestfold ved Tønsberg Brettseilerklubb, Tønsberg Seilforening og Åsgårstrand SF. – Det var det en engasjert gjeng som forlot klubbhuset på Granholmen. Forteller Føyen.

Tilbudspris

Ved koordinerte innkjøp gjennom seil/brett får foreningene en komplett pakke pris på BIC 293 til kr. 14.000,-mot veiledende kr. 21.000,- fra leverandøren.