En epoke går mot slutten

Bygget som huser Herbern Restaurant på Aker Brygge skal rives og erstattes med et nytt. Herbern blir neppe med på videre restaurantdrift og dermed går en epoke for seilerne i indre Oslofjord mot slutten.

Publisert Sist oppdatert

Steff Herbern startet i juni 1989 sin restaurant på bryggekanten på Aker Brygge. Bygningene som med årene har vært påbygget og lappet på har blitt et sjarmerende samlingssted for seilere. Mang en regattafest har funnet sted her og Herberns anlegg har vært base for Oslo Race Week, Færderseilasen og mange andre regattaer med publikumsvennlig preg.

 

I dress eller bermudashorts

Det her lenge vært behov for en oppgradering av de mer enn 20 år gamle bygningene.  Herbern har ønsket seg  ny og mer effektiv restaurant som rent teknisk og serveringsmessig er funksjonelt forankret i den tro at Aker Brygge trenger en oase uten stål og glass, et lite ”sørland” hvor man kan få seg et måltid og en kald pils enten man velger å stille i blådresser eller bermudashorts.

Mange planer, men ingen konkretisering

Mange forslag og konsepter  har sveivet gjennom Herberns og grunneiernes hoder, men hver gang et prosjekt så ut til å materialisere seg kom det hindringer i veien. I påvente av en endelig beslutning har investeringene båret preg av nødvendig lappverk for et år av gangen.

 

Nå er det slutt

Dagens grunneier heter Norwegian Property, som for et par år siden inviterte til en arkitektkonkurranse hvor deres valg til slutt falt ned  på et prosjekt ved navn Bølgen. - Uten at vi skal utdype hva vi mener om tingenes tilstand, så er nok enden på den visa at det blir drift i nytt bygg uten oss, sier Steff Herbern. - 27. september dundrer bulldozerne inn, for å rive det gamle og godt brukte, om enn minnerike byggverket. Innen den dato må vi ha fjernet alt vi mener har en verdi. At det hersker en stor grad av vemod for oss alle som har bygget opp, drevet, jobbet med, besøkt, gått vaklende hjem fra, ikke gått hjem fra, dette stedet som vel huser tonnevis med gamle minner – måtte veggene kunne snakke ! – skal vi ikke lure på. Men – vi kan ikke sutre; vi besitter dog de gode minnene om sol, regn, venner og stunder, mimrer han.

 

Ser etter nye muligheter

- Ikke minst er vi en solid kjernestab som vil noe, sier Herbern. - Med dette sagt – vi sitter ikke på gjerdet – men vil dukke opp igjen på et nytt sted hvor vi kan la andre miljøer få nyte gleden av at vi både kan mye, er rated som solide og lovlydige drivere, og kan bygge glede i ny regi. Hvor – aner ikke helt, men vi er som sagt i aktiv virksomhet med nye tanker og en del varierende planer.

 

Tøm Herbern party

Vi har jo for vane å lage et ”tøm tanken-party” hvert år, men i år blir det mer et ”tøm Herbern-party”, der vi skal mimre, tømme tanker og skap, hygge oss noen siste timer i disse våre kjente og kjære omgivelser. Dette er en dag vi ønsker å dele med flest mulig, og inviterer derfor dem som måtte ha lyst og anledning til å kaste en siste glans over vrakrestene

 

LØRDAG den 11. SEPTEMBER KLOKKEN 1900 og så lenge man gidder og det er varer på tankene.

 

Steff Herbern har et par spørsmål på tampen:

-          Vet noen om et velegnet sted vi kan plassere en 40-fots container over vinteren (saker og ting vi ikke selger eller kaster, og som kan brukes i en ny setting)

-          Kjenner du noen som trenger restaurantutstyr – stoler, bord, kokemaskineri, vaskemaskiner, kjøkkenmaskiner, parasoller, persienner……………………………………….etc. etc. etc.

-          Er du klar for en dugnad i dagene etter den 11. september (ikke helt å sammenligne med nine-eleven, men dog…………..)

Se mimrefilmen her