Christianssand Artillerie Compagnie deltar blant annet under kanonsaluttene under TSR. fv Elsie Børstein, Ole-Johan Augland, Brita Meyer og Hans Christian Meyer. De to første fra Christianssand Artillerie Compagnie og de to siste fra Fredriksten i ...
Shabab Oman
Shabab Oman
Shabab Oman
Kjartan og Guri Nytun fra Glekkerøya er klare for kanotur med nymalte ansiktskostymer.
Dewa Ruci.
Sandformasjon med bark.
Marked om bord på Dewa Ruci.
Eksotisk matbod
Ostemarked
ikke alt er av den maritime sorten vel og merke...
Rotur mellom skutene..
Russiske Mir
Radich-overstyrmann Jans Joachim Hiorth.
Søsterskipene Mir og Dar Mlodziezy, hhv russisk og polsk.
Shabab Oman.
Stad Amsterdam.
Fullriggeren Sørlandet.
Folkefesten er i gang
Folkefesten er i gang
Christian Radich ankom i dag etter å ha seilt sammen med flere av de andre skutene langs sørlandskysten.
Kronprinsesse Mette-Marit åpnet Tall Ships Race.
Dette er den fineste av båtene, sier Vilde, Mads og Malin, som har inntatt styreposisjonen om bord i «Dewa Ruci».
«Dewa Ruci» fra Indonesia sjarmerte sørlendingene med sine mastedansere under ankomsten i går.
"Shabab Oman" er at de de mest eksotiske innslagene blant skutene.

Folkefesten er i gang

Tall Ships Race åpnet i dag, og Kristiansand syder av liv og glade festivaldeltakere.

Publisert Sist oppdatert

BLID GJENG: Mannskapet om bord i den engelske ketchen «Morning Star» med sine fargerike luer.

Kristiansand;

Tall Ships Races 2010 er det største arrangementet på Sørlandet som noen gang har vært gjennomført, med konserter,  markeder, konkurranser og underholdning i tillegg til over 80 seilskuter fra hele verden. Festivalen ble åpnet av kronprinsesse Mette-Marit i ettermiddag.

Seilas var i dag om bord i to av seilasens mest eksotiske innslag; nemlig indonesiske «Dewa Ruci» og «Shabab Oman», i tillegg til de norske fullriggerne «Christian Radich» og «Sørlandet». De to ikke-europeiske skutene har også med seg suvernirer og turistreklame fra hjemlandene.

Fant sin favoritt

Om bord i «Dewa Ruci» møtte jeg på barna Vilde (10), Mads 84) og Malin (8) Egerli fra Kristiansand. De var i full gang med å utforske det store rattet på den indonesiske skuta, og var tydelig imponert. De hadde allerede vært om bord i mange av de andre skutene, men mente at det var indonesierne som var den flotteste av dem. Hvertfall hittil.

– Også liker vi hoppeslottet da, legger Vilde til.

Om bord i «Shabab Oman» får vi høre at skuta har vært på tokt siden i vinter, og at den i tillegg til å utdanne marinesoldater og gir opplæring innen administrasjon og ledelse og personlig utvikling.

Mer enn seilskuter

I tillegg til de store skutene er containerhavnen i sørlandsbyen gjort om til en stor markedsplass med aktiviteter og utsalg for store og små. En rekke sponsorer er på plass med produktene sine, mens de fargerike diskene byr på engelsk godteri, store oster, pølser og ikke minst Tall ships Icecream. Billig er det dog ikke, da du må ut med ikke mindre enn 35 kroner for en halvliter brus på plastflaske inne på området.

Fullt dagsprogram

Gjestehavnen er for tiden stengt for ordinære fritidsbåtgjester på grunn av Tall Ships Race. Det mangler likevel ikke på aktivteter i dette området. Inne i viken siger Elias-båten og flere grønne kanoer rundt i saket fart, mens en mengde barn med fargerike ansikter står og venter forventningsfullt på sin tur ikledd redningsvester. Kjartan og Guri Nytun fra Flekkerøy står sammen med mamma Gøril. De har begge fått malt ansiktene sine med morsomme dyrefigurer, og skal nå ut å padle.

– Siden vi bare har én dag må vi utnytte denne maksimalt, forteller mamma Gøril.

– Vi har vært på skattejakt på Gyda, sett på alle skutene både fra sjøen og fra land, vært i hoppelsottet, kjørt Elias-båten og sett på utstillingen på Odderøya. Så nå er drt på tide med en kanotur, bedyrer de tre.

Tall Ships-helgen byr på et fullspekket konsertprogram, hvor Bjørn Eidsvåg drar i gang underholdningen allerede i kveld.

Les alt om Tall Ships Race her og se billedspesialen i linken under.