Fokkefallet tvistet seg under torsdagens "Klippstuper-regatta", og de måtte opp i masten for ordne opp.
Håper å lage et Express-miljø

Håper å lage et Express-miljø

Hermann Persen og Andreas Tveit Halvorsen har nettopp overtatt seilforeningens gamle Express. Nå håper unguttene på å lage et Express-miljø i Kragerø.

Publisert Sist oppdatert

EXPRESS-SEILERE: Andreas Tveit Halvorsen og Herman Persen i Kragerø. Foto: Linn og Ørjan K. Hansen.

– Vi har sett den ligge her hvert år, og nå tenkte vi at vi fikk gjøre alvor av å prøve den, forteller Andreas Tveit Halvorsen i Kragerø Seilforening. Albin Expressen «Kragerø» har i flere år vært mye brukt til kursvirksomhet, men når det gjelder regattaseiling har ikke interessen for den svenske 70-tallsbåten vært stor.

Pusses og males

Nå har Andreas og kampisen Herman Persen vært på vennettur til Risør, og funnet ut at de vil gjøre noe med båten.

– Vi skal pusse den opp og male den etterhvert. Kanskje vi til og med stiller i Færder'n etterhvert, forteller de to.

At Express-klassen etterhvert er blitt blant de aller største og mest poulære i Færder-seilasen har de ikke tenkt noe over. Det er nemlig mest for gøy at de vil satse på denne båten, understreker Andreas, som også seiler BB11.

Et fremtidig miljø

Seilforeningen i Kragerø har først i det siste inkludert kjølbåter i de ukentlige seilasen sine. Nå har foreningen lovet at hvis det viser seg at guttene er seriøse og følger opp planene med denne første Expressen, vil foreningen og Kragerø Sjøtjeneste hjelpe til med utstyr og annen nødvendig støtte.

Hvis det går bra med dette første Express-prosjektet, vil seilforeningen muligens kjøpe én til, slik at på sikt blir muligheter for et aktivt Express-miljø i foreningen.