På sjørøverjakt i Kragerøskjærgården
«Shtandart» - russisk Tall Ships-deltaker på avstikker i Kragerø.
På sjørøverjakt i Kragerøskjærgården

På sjørøverjakt i Kragerøskjærgården

– Hiv-o-hoy, snart er skatten vår, jublet Christian (4 i september) og Julian (3-1/2) som fikk blod på tann da de observerte en ekte sjørøverskute ved Flatskjær i Kragerøfjorden i dag morges.

Publisert Sist oppdatert

KAMPKLARE: Guttene er klare til å forsvare seg ved eventuelt sjørøverangrep fra den russiske seilskuta.

Den så i sannhet ut som en ekte sjøroverskute, den russiske fregatten som lå drivende ved innseilingen til Kragerø i morgentimene idag. Tre-og-et halvtåringene var klare til action da de voksne foreslo et rekognoseringstokt før frokost.

Det russiske skipet, som heter «Shtandart» og  er en av deltakerne i årets Tall Ship's Race,  lå fredelig og drev med mannskapet som hadde slengt fiskesnørende over skutesiden. Så de var kanskje ikke på kapertokt likevel...?

Men skinnet bedrar. Foran skuta lå et langt flytende tau.

– Det er sikkert for å fange motorbåter, mente våre unge sjørøverjegere. – Når båtene får tauet i propellen tar sjørøverne dem som er om bord til fange, mente de.

Ja, det er ikke godt å vite. Men en flott skute var det i hvert fall, russiske «Standarth»,  som hadde seilt fra Russland for å delta Tall Ship's Race, sammen med resten av flåten som er på vei til Kristiansand fra Ålborg.