Harald Meidel avslutter kvelden med en lokal historie.
Hyggelig middag i seilforeningens lokale på Slatneven etter seilasen.
Anette Sivertsens supersuppe.
Villing-seilerne.
Teamet til Roger Klausen.
Magnus får aldri fred og må ta i mot pressetelefoner selv på dekk i horisontal stilling.
Hanse 400 i close race med Bavaria 38 Match ved runding.
Steve Black og Red Bull Cliffdiving-leder Gary Hunt fra Storbritannia.
Dobbel verdensmester i klippestuping Steve Black foreviger skjærgården.
Magnus Dehli Vigeland.
Villingen.
Klippestuperne får lyninnføring i seiling.
BAVARIA MATCH: Konkurrentene våre.
VINNERLAGET: Roger Klausens sitt Hanse-lag.
MED GALLIOSNSTUPER: Villing-laget.
HÅNDSTÅENDE: Magnus Dehli Vigeland på dekk i Hanse 400.

Klippestuperne ble regattaseilere

Verdens beste klippestupere har inntatt Kragerø. I går debuterte de fleste av dem som regattaseilere.

Publisert Sist oppdatert

PÅ SEILTUR: Foran f.v: Steve Black fra Australia, Gary Hunt fra Storbritania. Bak f.h: Kent de Mond fra USA, Hassan Mouti fra Frankrike, produksjonmedarbeideren fra Østerrike, og Magnus Dehli Vigeland for Norge nærmest kamera.

I forbindelse med Red-Bull Cliff Diving, som arrangeres i Kragerø i morgen, hadde Kragerø seilforening invitert gjengen med profesjonelle klippestupere til en uformell regatta med påfølgende skalldyrsuppe på foreningens lokaler på Saltneven.

– Det at Kragerø arrangerer Red Bull Cliff Diving er nok den største begivenheten i sommer. Ved å ta dem med ut i båt på en liten regatta får vi muligheten til å vise noe av kystkulturen vår på en levende og aktiv måte, forteller Harald Meidel i Kragerø seilforeing.

De fleste av de utenlandske stuperne har nemlig ikke seilt før, og sammen med Norges eneste representant, Magnus Dehli Vigeland (31) blir gjengen fordelt over tre båter som seilforeningen stiller til disposisjon med skipper.

Båtene som konkurrerer på banen utenfor Saltneven er en Hanse 400, Bavaria Match 38, og en Villing. Seilas hopper om bord i Hanse’n «Klaus I II», sammen med seks stupere i tillegg til seilforeningens egen rormann, samt båteier Roger Klausen.

– Kult, seiling på de norske fjorder, dette var noe nytt, gliser australske Steve Black, og knipser vilt med kompaktkameraet. Black ble i 1999 og 2008 verdensmester i klippestuping, og bor i Surfers Paradise på den australske Gullkysten, hvor han har jobbet som profesjonell stuper på Sea World. I dag jobber 44-åringen som stuntmann.

– Vi driver med mye vannsport hjemme, men jeg har faktisk ikke seilt før, ler han!

En av guttas produksjonsmedarbeidere er fra Østerrike og sitter på dekk med et digert videokamera. Han skal filme stupegutta mens de blir introdusert til den norske kystkulturen i det fine sommeværet.  Heller ikke han har seilt før, og fleiper ironisk med at han kommer fra det «store seilerlandet Østerrike», som ikke har en eneste kyst, før han arrestere seg selv:

– Joda, vi har faktisk noen innsjøer. Ganske mange egentlig. Vi har til og med noen OL-vinnere i seiling når jeg tenker meg om, tilføyer han, mens han filmer for harde livet.

– Forresten, «Hanse» , er ikke det en øl her i landet? spør han idét blikket flakker over logoen på båten..

Turen det viktigste

Selve regattaseilingen er ikke det viktigste, og gjengen bare ler når de oppdager at skipperen tar en ekstra runde fordi de båtene ble kalt tilbake for omstart på grunn av feil start. – Vår start var dog perfekt, understreker skipper og rormann, før vi slår og starter på nytt.

En halvtimes seilas senere glir vi over målstreken som nummer én. Her er det verken handikap eller Gundermetoder som gjelder, så stuperne om bord i «Klaus I II»  kan glise fornøyd over å ha vunnet sin første regatta noen sinne.

Populær suppe

Like populært som seilturen på sjøen er samlingen etterpå. Damene på Saltneven serverer Anette Sivertsens utsøkte skalldyrsuppe med tilhørende vin,  som faller i god smak hos både tilreisende og lokale seilere.

Alle regattaseilerne får dessuten et krus i premie fra Kragerø seilforening. Viseformann Harald Meidel i Kragerø seilforening avslutter kvelden med å fortelle noen lokale historier til glede for klippestuperne, før han ønsker alle lykke til med stupingen fra den 27 meter høye plattformen i morgen.