Barna digger Skagen!
Fullriggeren Sørlandet.
Fisk smaker godt i Skagen
Solnedgang fra Gamle Skagen.

Barna digger Skagen!

Havnebokforfatter Magne Klann seilt til Danmark med familie i deres Ballad. Derfra har han sendt en stemningsrapport til Seilas.

Publisert Sist oppdatert

«Balluba» har kommet til Skagen. Far har fått grønn tuborg, og barna har fått røde pølser og Italiensk is. Isen i Skagen er det som gir livet mening i vår familie.

Beste isen

Det drømmes om isen i Skagen fra vi forlater havnen til vi kommer tilbake et år eller to senere. Det drømmes også om å leie sykler. Skagen fyr. Sandstrender. Den tilsandede kirke. Solnedgangkiosken i Gamle Skagen, der de selger søte små kattunger (til å ha i settekasse). Og fersk fisk. Barna her ombord liker fisk, og selv om det ikke er noe galt med fisken hjemme i Son, er det noe spesielt med fisken i Skagen.

Over havet

Skagen er det eneste stedet vi drar til der det kreves en skikkelig havseilas. Både voksne og barn har respekt for dette, om enn på litt forskjellig måte. Årets overfart gikk fra Väderöarna fredag kveld. Det var meldt sydøst av moderat styrke. Etterhvert skulle det riktignok dreie syd eller sydvest, men da vi oppdaget det nederst i værmeldingen var saken allerede luftet med yngste matros, og da var det ingen vei tilbake. Turen gikk fint uten de store overraskelser.

Flott syn

Like før soloppgang dukket «Sørlandet» opp i horisonten. Et flott syn! Faller bak, og passerer like bak. Flere skuter passerte på lengre avstand – alle deltakere i «Tall ships race» på vei fra Antwerpen til Aarhus. Skagen rev ble rundet i sekstiden, og litt smale i ønene fandt vi en plass midt i sildestimen av båter. Det blir aldri fullt i Skagen havn. Barna her ombord drunter gjerne til kl 11 om formiddagen, så det ble litt søv for de voksne før sykler is og alt det andre skulle virkeliggjøres.

Stranden venter

Nå har vi vært hos bakeren, og spist frokost i vår andre morgen i Skagen. Stranden venter. Far må raska på med å klargjøre noen bilder til Seilas, og innta sin post i akterenden av tandemsykkelen. God sommer til alle!