Søk i arkivet

Ketil Christensen og Andreas Heide.
Ketil Christensen og Andreas Heide.

Grått, tåkete og masse stein

Grønlands-farerne «Memento Mori» har kommet til Shetland. Det ble en heller grå opplevelse.

FØRSTE STOPP: Lerwick bød på VM-kamp og tåke. Begge foto: Private.

– Shetland er ikke mer enn en svipptur fra Norge, skriver Ketil Christensen og Andreas Heide. De likestiller turen til den skotske øygruppen med å stikke på kiosken eller toget til Oslo fra hjembyen Bergen.

«Memento Mori» er på vei til Grønland, og første stopp er Shetlandsøyene. Gutta beskriver kysten som kald, flat og gul med et tåkeslør fsom avner rundt øyene som et kaldt gufs.

–Havna er tom, husene er grå, av stein og ujevn i fargen, det blåser. Kystvakten kaller oss opp over radioen for å la oss vite at de vet at vi er der.

Bergensgjengen rekker akkuratt å innta et måltid på en lokal pub før VM-finalen bryter løs. Det første måltidet består av fritert sopp, leverpostei til forrett, shepards pie og scampi til hovedrett.

– Stereotypene hagler. Det lukter eddik over alt, toalettene har ikke blandebatterieri så du må hurtig flytte hendene fra den venstre varmtvannskranen til den høyre kaldtvannskranen. Logikken skriker helt til samvittigheten som til nå har vært fritert og tilbakestående tar meg, skirver mannskapet på sin hjemmeside, hvor du kan følge seilerne på sommerturen til Grønland.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen