Cecilie Rybergs seilbåter heter «Tjuxen». Her fra Færderseilasen for ca 10 år siden.
Gode vindforhold for brettseiling i Indre Oslofjord de siste ukene.
Cecilie Ryberg har tatt opp Windsurfing igjen.

Klager ikke på vinden

De siste to ukene har det vært svært mange dager med frisk sønnavind i Oslofjorden. Det liker Cecilie Ryberg meget godt.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Reker og Windsurfing, sommeren kan ikke bli bedre mener Cecilie Ryberg og venninnen Trude Misje

Cecilie Ryberg har tatt opp brettseiling igjen. Arendaljenta var ivrig som ung og husker tiden da Svein Rassmussen var byen store helt. Når hun og andre flyttet ut for å studere forsvant windsurfingen.

– Min søster og jeg kjøpte en liten seilbåt. En Skagerak 20 som jentene seilte fra Arendal til Oslo, bare for å være med på Færderseilasen for omlag ti år siden. Seilas tok faktisk bilde av oss, som kom på trykk, og bildet henger på veggen hjemme, forteller den ivrige seilerjenta. Nå har hun en Hanse 342 som hun har kjøpt sammen med samboer og søster. I fjor sommer ble det tur til København hvor Anholt var høydepunktet.

Windsurfing hver dag

Den siste måneden har det vært windsurfing som har vært i hodet på Cecilie. Hun har klart å dra med seg mange av sine venninner og blitt med på Ladysurf hver mandag på Nesøya. Opplegget er slik at du også kan låne utstyr resten av uken, og det har hun og venninnene benyttet seg av, men Cecilie har vært aller ivrigst.

– Jeg har vært å seilt brett på Nesøya nesten hver ettermiddag de siste to ukene. En av dagene dro jeg til Varberg i Sverige for å kjøpe windsurfingutstyr.

Gode forhold

– For meg som bor i Oslo er Nesøya perfekt. Jeg drar tidlig på jobb, og kan reise tidlig ut på ettermiddagen for å seile. De siste ukene har vært fantastiske. Det har blåst bra nesten hver dag, og mens andre klager over mye vind så langt i sommer er jeg kjempefornøyd, forteller Cecilie med en bredt sørlandsglis.

Mer vind i vente

Yr har meldt ca 4-5 m/s fra syd hver dag, men vi har opplevd vind opp mot det dobbelte. Det bekrefter også vindmåleren på Steilene. Prognosene for helgen viser at det blir nok en weekend perfekt for windsurfing på Østlandet. Lørdag kan man kanskje også prøve seg uten våtdrakt.

Filmklipp fra Nesøya 29. juni 2010.