Påmeldingen åpnet for World ARC 2012
ARC-World-Familien Ruud bestående av pappa Jan-Morten, mamma Vibeke, Snorre og Vilde. Her fra Las Palmas 2009.

Påmeldingen åpnet for World ARC 2012

Fra i dag er det mulig å melde seg på til World ARC 2012,- som er Jorden rundt-versjonen av den originale Atlantic Rally for Cruisers.

Publisert Sist oppdatert

JORDEN RUNDT 2011: Norske "Ronja" seiler i årets versjon av World ARC. foto: privat.

World ARC vil seile fra St.Lucia i januar 2012, hvor de returnerer etter å ha seilt jorden rundt 16 måneder senere. Nytt for 2012 er at samtlige deltakende båter vil få Yellowbrick Iridiums automatiske satelitt-tracksystem. Med dette vil sikkerheten til seilerne øke ytterligere ettersom båtene da lettere kan følge med på hverandre.

Èn norsk

I skrivende stund er 20 seilbåter fra 13 forskjellige land ute og seiler World ARC 2010-2011, deriblant den norske Sun odyssey 49 DS " Ronja" med familien Ruud fra Asker.

Eksotisk rundtur

Mens mange synes det holder å seile over til Karibia og tilbake igjen, byr ARC World på opplevelser og strandhugg av de sjelden. Se bare på denne seilingsplanen:

Seilasens første etappe går fra Karibia til San Blas-øyene, et øyrike bedbodd av Kuna-indianere som formelt tilhører Panama. Herfra går ferden videre gjennom Panama-kanalen, Ecuador, Galapagosøyene, Marquesas, Tuamotos, Selskapsøyene, Bora-Bora, Cook-øyene, Tonga, Fiji og Vanuatu.

Defra seiler båtene videre til Mackay i Queensland i Australia, hvor det blir cruise på innsiden av Barrriererevet før ferden fortsetter til Darwin og starten på kryssingen ut i Det indiske hav.  Her besøkes så Cocos-Keeling, Mauritius og La Réunion før de ankommer Sør-Afrika til jul.

Siste etappen går fra Cape Town via St. Helena til Salvador i Brasil, før båtene returnerer til utgangpspunktet i Karibia.

World ARC er åpent for enskrogsbåter  over 40 fot og flerskrogsbåter mellom 40 og 60 fot. Det må være minimum to personer om bord i hver båt.