Ivrige unge A-jolle seilere.
Einar Bergsland på Kona seilbrett.
Brettseiling for alle aldre på Nesøya.

Damer vil seile brett

Nesøya idrettslag satser på seiling og nytt for sommeren er windsurfing for damer. I løpet av få timer er tilbudet fulltegnet.

Publisert Sist oppdatert

Det er fjerde sesongen Nesøya idrettslag tilbyr seiling. I løpet av kort tid ble seilgruppen idrettslagets nest største gruppe, kun slått av fotball. Idrettslaget har satset på A-jolle for barn og har fem båter hvor det har vært opp til tre barn i hver båt. Med de fem båtene foreningen hatt tilbud til 60 barn fordelt på to dager i uken.

Satser på brett

Seilforeningen har også hatt seks Kona seilbrett med rigger for både barn og voksne og holdt kurs. Nå er det blitt kjøpt inn tre Starboard Start for ferske seilere, flere barnerigger samt et tandembrett som er egnet for kursing. Aldersgrensen for å starte med brettseilingen er senket ned til åtte år.

Damene klare

A-jolleseilingen foregår på tirsdager og torsdager mens junior windsurfingen skjer på onsdager. Mandager er utstyrer ubrukt, derfor kom det opp en ide for å sette i gang brettseiling for jenter over 18 år. Påmeldingen startet i går, og nå er det fult. Nesøya idrettslag har 10 brett samt et tandembrett til utlån.

– Dette er kjempe gøy, forteller Einar Bergsland, leder for seilingen på Nesøya. Det er utstyret som har satt taket, forteller han til Seilas. Vi vurder derfor å oppfordre andre til å komme med eget utstyr slik at det blir enda flere jenter på vannet.