Kart som viser ballongferden fra starten tirsdag til sent torsdag og kursen videre mot Sibir.
Den franske eventyreren Jean-Louis Etienne som blir den første til å seile over Nordpolen og krysse Nordishavet i ballong.

Luftig seilas fra Svalbard til Sibir

Den franske eventyreren Jean-Louis Etienne passerte natt til torsdag Nordpolen på sin luftseilas fra Svalbard over Nordishavet.  Han lander trolig lørdag ved Tiksi i Sibir.

Publisert Sist oppdatert

Alt er gått som planlagt for den franske eventyreren og ballongseileren Jean-Lois Etienne som startet fra Svalbard tirsdag og som natt til torsdag passerte like øst for Nordpolen. Målet er å krysse hele Nordishavet i luftballongen «Generali Artic Observer». Helst ville Etienne lande i Alaska, men vindforholdene fører ham nå lenger øst og mot Sibir. Det er beregnet landing nær byen Tiksi lørdag. 

Farten siden starten har vært 29,3 km/t i snitt, men i går var ballongen oppe i over 60 km/t under et kratig snevær og kuling. Ved siste rapport var hastigheten 39 km/t. Etter å ha fløyet under skyene, bare 150 meter over isen, i et helt døgn, er ballongen nå steget til over 3.000 meter. Derved får Etienne sjansen til å sove noen timer, og solcellepanelene får lys nok til å lade batteriene igjen.