Ordføreren satt selv ved spakene da grunnstenen ble sluppet i vannet.
Grunnstenen med inngravering ingen får se
Lederen i Leangbukten Båtforenings Andelslag Ingar Brauti og Askers ordfører Lene Conradi

Ordfører la grunnsten for 600 båtplasser

Askers ordfører Lene Conradi (H) spilte en viktig rolle da grunnstenen for den nye marinaen i Leangbukta ble nedsenket idag.

Publisert Sist oppdatert

Bildet over viser Ingar Brauti, leder i Leangbukten Båtforenings Andelslag, tidligere ordfører Eyvind Wang (H), ordfører Lene Conradi (H), prosjektleder Hans M. Kleppa, André Aaby, Asker Marina, Terje Fossnes, Leangbukten Båtforening, Lasse Jørgensen, JK Entreprenør og Kjetil Knudsen, Leangbukten Båtforening

Det var en gledens dag for båtfolket i Asker da grunnstenen for 600 nye båtplasser, klare i 2012, ble nedsenkete av ordfører Lene Conradi som selv satt ved spakene i lastebilen da stenen ble tipput ut i den kalde Leangbukta idag morges. Både representanen for Leangbukten Båtforenings Andelslag, Ingar Brauti og ordføreren uttrykte glede over at et prosjekt som går 30 år og fem ordførere tilbake i tid, da Vettre og Leangbukten Båtforeningen ble slått sammen for «å rydde opp» i forholdene i Leangbukta. Nå kommer man så nær full opprydnng som mulig, når man i et samarbeidsprojskt mellom Asker Marina og Båtforeningen setter i gang dette omfattende prosjektet

Kostpris for Askerfolket

Leangbukten Båtforenings Andelslag som vil disponere 70 prosent av anleggets kapasitet har allerede hatt stor pågang fra Askerbeboerne som ifjor fikk 400 nye medlemmer. Dermed er deres kvoter så godt som fylt opp. Prosjektledert Hans M. Kleppa sier til Seilas at plassene skal selges ut etter ansienitet og til kostpris. Videresalg av plasser skjer til samme pris man har kjøpt for. Det er for tidlig å beregne prisene, men Kleppa anslår at prisen for en 4 meters bås vil ligge på ca. 120.000 kroner. Disse plassene er forbeholdt Askers beboere, og kan bare tildeles båteiere utenom kommunen dersom det er ledige plasser når beborene i kommunen har fått sitt. Det betyr trolig at det i praksis blir umulig for andre å plass i anlegget.

Marinaen følger markedet

Asker Marina leier ut sine plasser på årsbasis og vil følge prismekanismen for tilbud og etterspørsel. Dermed blir prisene trolig mangedobbelt de årlige rentekostnadene i andelslaget, men André Aaby kan ikke tallfeste nivået to år før anlegget er klart. Her er det imidleretid fritt frem for alle, også utenom kommunens beboere.

Stort, men miljøvennlig byggeprosjekt

Det er et stort byggeprosjekt som nå igangsettes. Fyllingen ved Tangen blir på 250 ganger 50 meter og skal gi plass til parkering for biler tilsvarende 1/3 av antall båtplasser. Fyllmassen skal transporteres fra Statoils byggeplass på Fornebu i lektere. 80 lektere skal kunne flytte de vel 80.000 kubikkmeterne masse som er nødvendig for anlegget. Dersom man skulle ha valgt å transportere over landeveien ville det ha krevet 6000 lastebillass. Utbyggerne håper å kunne oppnå blått flagg, som er en mijøsertifisering av strender og marinaer. Ifølge Kleppa vil spørsmålet om antall gjesteplasser være av betydning for anleggets sertifisering.

Les mer her