Spa & Resort Son.

Plassproblemere tvinger båteiere fra Sonskilen til spahavn

Båteiere er lite fornøyde med å måtte flytte fra Sonskilen til spahotellet, men har Ifølge kommunen ikke noe valg.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Moss Avis fikk en båteier nylig saken behandlet i kommunen, etter å ha hevder at den nye kommunale havnen utenfor spahotellet ikke sikrer mot vær og vind, strømmer, sjenerende båttrafikk, diverse firmajippoer og ukjente nattegjester. Han ønsket å få tilbake den gamle plassen sin på H-brygga i Sonskilen båthavn.

Båteieren hadde gått opp en størrelse og hadde hått tilbud om plass i den kommunale havnen ved spahotellet etter at det ikke fantes en bås som tilfredsstilte båtstørrelsen i den gamle hvanen. Havnekomiteen uttrykte forståelse for folk som ikke vil bytte havn, men konstaterte at når båtene er større enn plassen, har man bedt havnekontoret rydde opp i dette.

Havnekomiteen vedtok å avvise klagen, men la også til at båteiere som nå må ligge ved spa mot sin vilje, kan flytte tilbake når det er ledige plasser. Komiteen ba også om en oversikt før tildeling av plasser i 2011. Bare Soon seilforenings representant Jostein Haugh stemte imot og mente at båteieren måtte få dispensasjon til å ligge der han ville.

Det er også kommet reaksjoner på manglende service og dyrere leie i den kommunale havnen ved spa. Svaret er at politikerne har besluttet å ta noe høyere leie fordi bryggeanlegget er nytt. Det opplyses også at parkering, renovasjon og vakthold skal være på plass sesongen 2010