KARI SCHIBEVAAG: Verdens beste kvinnelige kiter på vann og snø er norsk. Foto Youri Zoon.
Tarifa i Andalucia er blant de beste kitestedene i verden. foto: Manuel Rojas.

Lær å kite i Spania

Seiling i syden er etterhvert blitt en populær ferieform også for personer uten seileerfaring. Nå tilbys organisert gruppeferie med kiting som tema.

Publisert Sist oppdatert

KITEINSTRUKTØR: Christopher Dons lærer deg å kite i Tarifa. Foto: Manuel Rojas

Inspiratour har i flere år arrangert seilkurs med og uten Båtførerprøven I Kroatia. I vinter lokker de med seiltur i Thailand.

I september arrangerer den norske turoperatøren for første gang kiteferie i Spania. Turen er for kitere på alle nivåer, og en av Norges beste kitere Christopher Dons er med som instruktør.

Tarifas geografiske beliggenhet, sør i Andalucia ut mot Gibraltarstredet, gir vinder året rundt samt havstrømmer som gir utfordringer alle kitere drømmer om. Tarifa har i tillegg til et utrolig kite- og surfemiljø og et fantastisk uteliv.

Verdens beste er norsk

Kiting ble i 2009 opptatt som egen gren under Norges seilforbund. Nylig vant norske Kari Schibevaag (31) fra Stavanger verdenscupen i snøkiting 2010, etter  først å ha vunnet den samme cupen på vann høsten 2009. Kitesurfing på vann deles inn i disiplinene race, bølger og freestyle, mens snøkiting består av to disipliner; race og freestyle.

– Ettersom man på verdensbasis har lettere tilgang til vann enn til snø er det flere som kiter på vannet. Det internasjonale nivået på både jenter og gutter er følgelig bedre på vann enn på snø. I Norge er det omtrent like mange, og ofte de samme utøverne, som kiter på vann og snø. Det som er genialt her hjemme er at vi har to gode sesonger som er perfekte for begge typer kiting, sier Kari i et intervju med Seilas, som publiseres i Seilas 3 2010.

Du kan lese om Kari Schibevaag og om kiteskoler i inn og utland i Seilas' papirutgaver senere i vinter/vår.

Se kitevideo av Kari Schibevaag fra Brasil her:

Kari Schibevaag in Brazil 09 from OZONE on Vimeo.