Et av de nye uthavnbildene i farger , fra Djupsundsholmarna og St. Dammholmen, der vi ser alle detaljer, både dybder, og fortøyningsbolter.
Her er en av naturhavnene. Bildet over er tatt fra Flaskön mot Glupö.Foto: Axel Nissen-Lie

Nye havnekart på Västkusten

Den svenske vestkysten er populær blant norske turseilere.  Tusenvis av vakre naturhavner  frister mellom Strømstad og Gøteborg. De fleste er kartlagt og fotografert av Svenska Krysserklubben.  Nytt i år er sylskarpe  flyfoto i farger.

Publisert Sist oppdatert

2000 sikre fortøyningsplasser i 250 forskjellige naturhavner kan Svenska Krysserklubben tilby. Alle havnene er beskrevet i tekst og bilder, ledsaget av detaljerte kart i stor målestokk og skarpe fotos tatt fra fly og helicopter. Flyfotoene har inntegnet slaggrunnslinjer, dybeangivelser og market plass for fortøyningsbolter og –ringer i berget. I mange av havnene har klubben også egne bøyer med solide moringer. Disse er reservert medlemmene.

På Göteborgmessen som nå pågår presenterte Kryssarklubben en ny publikasjon over havner fra Mönster til Gullholmen. I sommer kommer neste bind som omfatter naturhavnene fra Gullholmen til Strømstad. Bøkene koster 300 sv. kroner per stykk og kan bastilles fra Svenska Kryssarklubben, Västkustkretsen, www.vastkustkretsen.se

Les mer om Gluppö-basenget her.

Utsikt Glupöbassenget. Foto: Axel Nissen-Lie.