OPPLEVDE STORMEN: Ingrid Ellingsen. foto: privat.
Storm skadet «Radich»s seil

Storm skadet «Radich»s seil

«Christian Radich» revnet stumpen og fikk skader på flere av de andre seilene da det blåste opptil 58 knop i kastene utenfor Kanariøyene. Se video.

Publisert Sist oppdatert

REVNET STUMPEN: «Christian Radich» fikk flere seil ødelagt. Her fra sommertoktet 2009. Foto: Linn K. Hansen.

Det var fint vært da da 47 medseilere og et mannskap på 20 mannskap forlot Las Palmas forrige søndag. Kanaritokten med den norske fullriggere skulle imidlertid vise seg å by på litt av hvert av vær. Kombinasjonen av vind og regn sørget for at de 67 om bord fikk oppleve en noe mer værhard sydenseilas enn de fleste hadde forventet før avreise, skriver Spaniaavisen.

Blant medseilerne som deltok var Ingrid Ellingsen fra Sandvika. Hun har deltatt på mange toker med fullriggeren før, og har også seilt som frivillig mannskap. Hun forteller at de seilte rundt La Palma.

Så traff stormen, som forøvig var forventet. De verste vindkastene målte 58 knop i kastene, det tilsvarer en hastighet på 107 km/t og sterk storm.

Vindkastene førte til store skader på store stump (det nest nederste seilet på stormasten) som måtte byttes ut. Også forre stump og ytre klyver fikk skader. Sistnevntegikk i sømmen på underliket, forteller forteller Ingrid (20) til Seilas, som også presierer at storseilet klarte seg.

Store stump ble byttet ut på La Gomera. 

– Det var en tung og varm jobb,for vinterseil er tunge. Ellers var opplevelsen både spennende og bråkete. Man fikk et lite adrenalin-kick, om jeg kan si det slik, sier Ingrid, som kom hjem fra Kanariøyene i natt.

Blant turens høydepunkt var bussturen rundt på La Gomera, grindhvalsafarien, samt bading i basseng på fullrriggerens stordekk.

Les mer  her

Les også vår store «Radich»-reportasje i Seilas nummer 2, som er i salg i butikken fra slutten av februar.