Metrologisk Institutts is kart viser at det er mindre is i Indre Oslofjord enn i yttre.
Fra Steilene mot Vollen søndag morgen.
Finn Adun Bostad lunt under cockpitteltet.
Smily IV på Steilene, lørdag ettermiddag.

Vinterseilas likevel

Finn Audun Bostad lar ikke is stoppe en lang tradisjon. Seilas ble det, men noe avkortet.Se bilder fra seiltur i indre Oslofjord i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Rapport fra Finn Audun Bostad

Siden det ikke ble noe av Vinterseilasen på grunn av is, og helgen tross alt var satt av til en tur på fjorden, dristet vi oss til å bryte litt is med «Smily IV».

Brede Nilsen og jeg fant ut at det nok skulle være mulig å komme seg til Steilene. Web-cam'en på Steilene viste at det stort sett var åpent vann. Her i Vollen lå det et massivt flak foran båten, men vi regnet med at det skulle vi kunne forsere.

Fart knuste isen

Isen var ikke av den hardeste kvaliteten, så til tross for ca. 10cm tykkelse gjorde vi et forsøk. Å stå i ro og stange mot flaket hadde ikke den ønskede virkning. Litt fart før vi traff gjorde susen, og vi knakk oss igjennom. Utenfor Vollen var det et belte med relativt mange og tykke isflak. Aktiv slalomkjøring gjennom dette bød ikke på store problemer. Ute på Steilene var forholdene flotte.

Det er virkelig en fantastisk naturopplevelse å befinne seg ute på vannet om vinteren. Vi lå trygt og godt fortøyd, og med et par dieselvarmere gående er det deilig romtemperatur inne.

Herremåltid

Brede sto for menyen. Han hadde kjøpt inn lettsaltet torsk som han tilberedte på en utmerket måte. Et fortreffelig måltid ble det! Noen er trøtte om kvelden, og tidlig oppe om morgenen. Disse personene har en tendens til å bli rastløse før Skipperen om bord har steget ut av drømmeland. Fordelen med slike mannskapsmedlemmer er deres evne til å ha deilig frokost klar når de med behov for skjønnhetssøvn står opp.

Brøyting av råk

Etter en deilig frokost med egg og bacon kikket vi ut over isødet som hadde materialisert seg i løpet av natten.

Hele fjorden var frosset igjen med is av varierende tykkelse. Egentlig ikke noe problem, bortsett fra de store isklumpene som det var mange av hele veien tilbake til Vollen.

Jeg må innrømme at jeg ikke var helt sikker på om vår endelige destinasjon ville bli i Asker, eller et annet sted.. Men, vi kom frem, og nå ligger «Smily IV».atter trygt fortøyd i marinaen i Vollen etter en fantastisk flott tur i strålende kaldt vintervær.