Seilende nødhjelp til Haiti

Seilende nødhjelp til Haiti

Franske Alliaura Marine har i flere år vært involert i et barnhjem-prosjekt i den tidligere kolonien Haiti. Nå sender katamaran-produsenten en båt over Atlanteren med nødhjelp til jordskjelvofrene.

Publisert Sist oppdatert

KONVOI TIL HAITI: Privilège 745,  foto: Alliaura Marine.

Etter katastrofen i forrige uke har franskemennene bestemt seg for å sette inn en ekstra hjelpeoffensiv overfor de foreldreløse barna på den lutfattige øya i Karibia. Selv om barnhjemmet som Alliauria Marine har støttet befinner seg langt fra episenteret til skjelvet, lider barna på hjemmet av sjokk og matmangel. Den regelmessige forsyningen med matvarer fra de haitiske byene er uteblitt som følge av jordskjelvet og den ødelagte infrastrukturen.

Derfor sender Alliaura Marine  nå fem tonn med mel, sukker, olje, pasta, ris og hermetikk, samt såpe, klær og medisiner over Atlanteren med en Privilège 745.

Båten forlater Les Sables d'Olonne denne uken med kurs for Haiti, og vil bli mottat av lokale franskemenn som bor på øya og som vil fordele maten og utstyret til det trengende barnhjemmet, som i disse dager mottar nye barn hver eneste dag.