..så var det bare å trekke båtene opp igjen til varmere tider.
Regattamøte i bua på Nærsnes før start.
Nærsnes har egen badeklubb med damer som bader hver søndag nesten året rundt. Vi klarte nesten å overtale dem til å bli med å seile... kanskje neste år?
Per og Asgeir på vei mot mål.
Undertegnende i slapp figur på stille vann.
Close race i Nærsnesbukta.
Per Kristian Grønlund og Sacha Duus.
Her er de åtte som seilte den første juleregattaen i Røyken SF: f.v: Ørjan Korgh Hansen, Per Ferskaug, Simon Davies, Sascha Duus. Bak f.v: Asgeir K. Svendsen, Steinar Støre og Per Kr Grønlund.
Flerskrogs-seiler Per Ferskaug etter runding kryssmerket.
Ørjan Krogh Hansen i sin første jolleregatta noen sinne. Det ga mersmak.
Ti sekunder til start!
VANT: Per Ferskaug og Asgeir K. Svendsen.

Juleregatta ga mersmak

Det har vært snakket om i mange år, men først i går ble den første juleregattaen avviklet  i Røyken. Åtte seilere stilte til jolle-matchracing i Nærsnesbukta.

Publisert Sist oppdatert

VINTER'N PÅ SITT BESTE: Juleregatta i Røyken for første gang. Alle foto: Linn og Ørjan Krogh Hansen.

I tre-fire minusgrader og vindstyrke som varierte mellom tilnærmet helt stille og to-tre sekundmeter ble det 3.juledag arrangert juleseilas i regi av Røyken seilforening.

Det ble seilt matchracing med foreningens to 2-krona-joller, slik at alle de åtte deltakerne fikk seile to omganger hver.

Banen besto av én runde, med start rett utenfor brygga til seilforeningen og kryssmerket ca 150 meter utenfor. 

Ingen premie - ei heller bad

Vinden varierte fra laber bris til helt stille, og med enkelte små flak av is innerst i bukta. Alle båtene kom seg vel i mål, og vant gjorde Flerskrogs-spesialitsen Per Ferskaug og Asgeir K. Svendsen.

Noen premie fikk de to vinnerne desverre ikke, bortsett fra en god varm kaffekopp og en sjokoladeplate som de selv hadde med seg.

– Dette er aller første gangen vi har arrangert dette, så premier har vi ikke en gang tenkt på ler guttegjengen. Til gjengjeld slipper vinnerne denne gangen å bli kastet på sjøen mellom isflakene.

Seilas for alle

 Ifølge Røyken-seileren er nok tradisjonen med å holde en uformell juleseilas kommet for å bli.

– Vi har tenkt på dette lenge, og nå er vi i gang. Idéen til å arrangere juleseilas har vi fått fra andre foreninger som har gode erfaring med dette. Tanken er å tilby en annerledes aktivitet når folk har fått den første dosen med julefeiring og ønsker å gjøre noe utendørs igjen, forklarer Ferskaug.

Målet er dessuten at juleseilasen skal være en seilas for alle, i ordets rette forstand.

– Alle som ønsker skal få delta, også folk fra andre seilforeninger, samt personer som ikke er medlem av noen seilforening i det hele tatt, og aldri har seilt før. Når klubbhuset vårt er ferdig neste år vil det bli tilrettelagt for en sosial sammenkomst for alle etter seilasen, noe som vil gjøre arrangementet mer familievennlig.

Les mer om aktivitetene, sommerleirene og seilkursene til Røyken seilforening her.

KLAR: Per Kristian Grønlund med 2-Kronan ferdig rigget.

Se alle bildene fra juleseilasen ved å klikke på linken under.