JUL: Også i år blir det julefeiring på Bequia.
NESTE STOPP: Turen fortsetter til Marigot Bay, som er en av Karibias vakreste bukter.
TIL TOPPS: De to "pitonene" er øyas landemerke. I går ble den høyeste besteget av "Lina 4" mannskapet.

Vant til tross for omvei

Klassevinnerne på Bavaria 39 Cruiseren  “Lina 4” logget mer enn 100 nm mer enn de andre, og hadde mer å gå på mot slutten, ifølge mannskap og skipper.

Publisert Sist oppdatert

Her er siste rapport fra vinnerbåten "Lina V" (bildet over) , som kom få dager før premieutdelingen i går. Alle foto: Linn K. Hansen.

– Vi er veldig fornøyd med seilasen, og mener å ha seilt trygt og forsiktig. Det hadde ikke vært noe problem å drive "Lina 4" hardere. De siste to døgnene reduserte vi seilføring til to rev i storen og litt spridd genoa, for å være forberedt på squallser, og de andre dro innpå med mange Nm.

Autopiloten har vært brukt 98 prosent av seilasen. De siste 60 Nm spurtet vi side om

side med en Swan 53 og vi håndstyrte. Da gikk det fortere, fordi vi kunne styre rett ned bølgen, autopiloten pendler en god del på fornuftig strømforbruk, og distansen blir lenger. Vi har logget 2939 Nm, og det er 100 nm mer enn alle vi har pratet med.

Alt fungerte perfekt

Snitt farten har vært 7.32knop i 16døgn og 10 timer, dvs 175.68 Nm/døgn. Og “Lina 4” har fungert perfekt!! Vi har kun dratt etter fire skruer på øvre rorlager, og aggregatet begynte etter hvert å samarbeide.Den spjelkede spinnakerbommen funket fint og den ble brukt med genakkeren i tre døgn. Det gav merkbare resultater, de døgna dro vi fra konkurrentene med 20-30 Nm på lite vind. Vi var 115 Nm foran neste i mål, norske “Trollwind”,  som har høyere handicap.

Takker gode hjelpere

En spesiell takk til Frivind v/Mads som har gitt oss grundige værmeldinger hver dag, sammen med nyttige kommentarer. Du har gjort en kjempejobb for oss Mads, vi er veldig fornøyd!! En spesiell takk til Per Henning som hver dag uoppfordret har gitt oss suveren resultatoppdatering før det har kommet noe fra ARC.

Til topps på “Pitonene”

Nå er det feiring sammen med de andre seilerne, og party hver dag hvis man vil. Først hadde ARC et kjempestort beach party med steelband og annet band som avløste hverandre. Vi deltok, og hadde en suveren kveld. I dagen etter roet vi i båten etter en middag på land.

Ellers er det strandliv med 29 grader + i vannet og bra vær. Etter hver skal vi på eksploring på øya. St Lucia er en meget variert og frodig øy med vulkan,varme kilder, tropiske daler og Pitonene da!! (7-800m).De er suverene, og da jeg seilte forbi i 2004 bestemte jeg at neste gang skulle vi bestige den høyeste. Og det gjorde vi igår. Og mange ville være med, så det var 14 norske seilere på den høyeste "pitonen" igår. Og det var suveren usikt og ble en fin tur. Folkene er veldig vennlige og vet ikke hvor godt de skal gjøre for oss.

Bequia til jul

Etter premieutdelingen seiler vi ned til Marigott Bay, før vi lille julaften

seiler til Bequia for julefeiring sammen med de andre nordiske båtene. Vi

gleder oss til å treffe mange som ikke har vært med i ARC, og som vi ikke har

sett siden Europa. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Med vennlig hilsen

Arne/S/Y Lina 4