Færderstemning om kvelden

Seilerne fra «Amoress 2» venter fortsatt på resultatlisten, i håp om at de har vunnet ARC. I mellomtiden går tiden til sightseeing og bartreff med «færderstemning» om kvelden.

Publisert Sist oppdatert

PLASSERING: Èn ting er å bestemme seg for type mat, en annen ting er å plassere den....foto: Linn K. Hansen.

«Amoress 2» var første norsk-svenske båt i mål. Her er en rykende fersk mail fra Christian Juell fra Saint Lucia.:

– Vi er veldig happy med overseilingen, vi tror at vi vinner overall, det ser sånn ut. Har ikke kommet noen direkte resultatliste, men det er mange utregninger her nede. Og alle ser ut til at vi vinner, det var jo målet...Ingen seiler vel for 2 plassen, sier Christian Juell fra «Amoress 2».

Han og skipper Mats Gustavsson er de eneste som er igjen i Rodney Bay, hvor de håper på at det snart kommer en oppdatert resultatliste.

De andre norske seilerene har kommet seg bra inn. Vi har stått på brygge når de har kommet inn, så er veldig bra stemning. Nå reiser alle litt rundt på øya, noen drar hjem mens andre blir her til premieutdelingen den 19. desember.

Om kvelden møtes alle i den lokale baren på kvelden og forteller noen gode historier!  Det er jo som en Færderseilas om kvelden her nede, med veldig bra med liv og mye folk! Vi har blitt veldig god gjeng!

Regatta versus tur-bunkring

Hva og hvor mye man tar med seg av proviant avhenger av om du vil seile tur eller om du vil seile regatta. For regattaseiling er det jo en stor fordel og ha en så lett båt som mulig, slik at man kommer seg bedre over bølgene! Og du kan surfe 20 prosent mer av tiden.

Lett mat

Vi gikk for regatta, og valgte akkurat passe av mat og drikke. Vi hadde ikke med oss kjøtt, men mye pasta, og saus! Og Real turmat-poser, én-to per dag.. Det veier lite, tar liten plass. Brus er også viktig, få opp blodsukkeret på natten. Ellers er jo kaffe viktig!  Mye appelsiner, de holder seg hele veien! Det gjorde at båten ble lett, og vi seilte fort!

Da vi hadde handlet alt, var det om å gjøre å plassere alt riktig i båten. Vi plasserte alt vannet/brus langt akter,Mens maten var rundt byssa! Det gjør at båter er stabil i bølgene, og surfer fort!

For turseilere er det vel en foredel med mye god mat, for det er deilig med mye kjøtt! Ulempen er at det tar lang tid å lage og og mye plass, i tillegg til at det veier endel.

Morsom konsistens

Men det er jo fordel at alle er happy om bord og har det bra! Watermaker er bra for turseilere! Vi hadde ikke det om bord, så det ble en rar konsistens på huden etterhvert, bestående av solkrem, svettte, saltvann.  Etter to uker er det ganske så rart, Det hadde vært deilig med en dusj!