«Escape».
«S /Y Katrina».
Mads og Elin Dessen, «Go Beyond».

– Vinne ARC eller.. dra til Rio...

I den siste oppdateringen i bloggen til «Go Beyond» avslører mannskapet sin opprinnelige prioriteringsliste i forhold til ambisjonene. Ettersom de nå ser ut til å ligger på tredjeplass i klassen, er det «plan» tre eller fire som gjelder. Hvis alt skulle gå vest er siste utvei å dra til Rio.

Publisert Sist oppdatert

LYSTIG LESING: Loggen til «Go Beyond» er god underholdning, både for seilere og hjemmesittere.

«Go Beyond»s lystige blogg kan du lese følgende:

– Dessverre er det en annen båt i gruppen vår som ser ut til å ha seilt fra oss, etter siste rapport ligger den syv nautiske mil foran oss, men vi har ikke gitt opp håpet på 2. plass riktig enda. Vi startet ut med følgende prioritering:

1. Vinne ARC

2. Vinne gruppen vår i ARC

3. Komme på annen plass i gruppen vår

4. Komme på tredje plass i gruppen vår

5. Slå de norske båtene

6. Slå noen av de norske båtene

7. Slå Cantare, den svenske jentebåten (Som har over 1500 nm igjen)

8. Vinne banketten

9. Vinne ARC 2010

10. Vinne banketten 2010, eller gå i parketten

11. Hente John Peder på Guantanamo

12. Hvis det blir umulig, gi beng, og dra til Rio

Utfra loggen og posisjonen til den norske båten ser det dog ut til at de har mye å gå på før «Plan 12» og Rio...

I en mail fra «Katrina» forteller skipper Wilhelm og mannskapet at det hittil har gått bra, bortsett fra at Code Zeroen er stuet bort etter en rift langs akterliket. Vi kar seilt veldig forsiktig de første åptte dagene, bare med det lille storseilet og fokk, men nå er også gennakeren opåpe og fartenn er blitt betraktelig bedre. Ellers er ingen av oss kvalme lengre, så byssedamene serverer mye god mat, skriver «Katrina».

Siste nytt fra «Odin»

– ENDELIG har Nicolay og Jon fått fisk! Etter at de tok med seg Lars (!!)  sitt kredittkort i fiskebutikken i Las Palmas og brukte tre timer (!!) på å  handle utstyr, har de fått høre innimellom at fangsten ikke sto helt i stil  med innsatsen. Men i går dro de opp vår første gullmakrell - og det var kjempegøy! I dag skal vi da selvfølgelig ha stekt makrell til lunsj. Jeg  skulle gjerne spist den som sushi, men i og med at vi ikke har fryser ombord  så går ikke det. Spinnakeren står fortsatt opp - og riktig vei. Lars og Jon hadde gleden av å  seile forbi en båt i natt så her er det ihvertfall to som allerede føler seg  som vinnere. Stemningen er god - og vi håper å være inne 9.desember slik at vi får vasket  Jon og båten godt før Tove og jentene kommer.

«Escape» skriver at de har fått glede av spyleanlegget de monterte i vinter.

–Vi valgte et kit de har på Maritim som bestod av pumpe, slange og diverse koblinger. I tillegg måtte vi kjøpe inn 190mm armert plasslange. Munnstykket som fulgte med var ikke allverdens, så et nytt med flere forskjelllige dyser ble innkjøpt. Det hele er koblet slik at man kan velge mellom å bruke ferskvann eller saltvann. Saltvannsinntaket er koblet via en T-ventil på inntaket til det ene toalettet.Vi har et uttak fremme i ankerbrønnen, og et ute i cockpit. Tanken var å bruke det til å spyle ankeret for gjørme, og å rengjøre båten.