OLYMPUS DIGITAL CAMERA
FØRSTE-STYRKVINNE: Sofia Ivansson.
JENTEBÅT: Skipper Marie Ingerup. foto: Cantare.

Jenter alene over havet

Marie Ingerup er ikke mer enn 25 år, men seiler som skipper på en av ARCs aller minste båter. Britiske Annie O'Sullivan og hennes kvinner stiller i racing-klassen med en Elan 37.

Publisert Sist oppdatert

RACING: «Diamonds are forever» seiler ut fra Las Palmas. Foto: Linn Krogh Hansen.

Det er ikke mange rene jentebåter i ARC, men vi har funnet noen:

Britiske «Diamonds are forever» er en ren jentebåt, basert på  seiltreningsprosjektet www.girlsforsail.com, som startet i 1999. Med sin Elan 37 er skipper Annie O'Sullivan og hennes kvinner også den eneste jentebåten som stiller i Racingklassen, etter seks måneders  forberedelser.

Vel fremme i Karibia tilbyr Girls for sail jenter å være med som betalende mannskap på flere av regattaene som arrangeres i vinter, deriblant Tobago Racweek, St. Marteen Heinken regattaen og BVI regattaen. Du kan også ta RYA-kurs om bord eller være være med på feriecruise mellom de karibiske øyene..Og på enkelte strekk får til og med menn være med..

Lyst til å seile med jenter i Karibia i vinter? sjekk kalenderen til Girls for Sail her.

Blant seilerne vi møtte i Las Palmas var svenske Emelie Paulsson (25). Sammen med skipper Maria Ingerup (25)  og førstestyrmann Sofia Ivansson (24) seiler hun en av seilasen minste båter, den lille B32 «Cantare».

Jentene har seilt 139 nm mot mål de siste 24 timene, og 147 nm tilsammen. Ettersom de stiller med en av de desidert minste båtene mener jentene at alt annet enn å komme sist i mål er et bonus. Av båter som er mindre enn «Cantare» er «Zahara» på 29 fot, og «Ranja» på 30.

At  tre jenter i midten av 20-årene seiler alene over Atlanterhavet vekker oppsikt både i Sverige og internasjonalt. På hjemmesiden skriver jentene at de også har seilt med mannfolk om bord.

– Men vi ble lei av at folk vi kom in kontakt med alltid henvendte seg til den mannlige  delen av mannskapet når de spurte hvem som var skipper om bord...

Båttypen B31 ble bygget på 70 og 80-tallet, i tilsammen ca 2000 ekspemplarer.

Følg Cantare-jentene her