– Ting som kan gå galt går galt......

– Rett Vest! i dobbelt betydning...Slik beskriver Christian Juell  de siste døgene om bord i «Amoress 2», og viser til en ødelagt vogn, flyvende spinnakerbon og en masteskinen som ser ut som en S.

Publisert Sist oppdatert

MÅ SLITE LITT: «Amoress 2» er over halvveis.

– Rett Vest! Ting som kan gå galt går galt, skriver Christian Juell i en mail i går kveld. Her er siste oppdatering fra Swan 48 «Amoress 2«

Vi hadde spinnakeren oppe hele natt til søndag. Nå som det er nesten fullmåne ute, er det veldig lett og kjøre på! 15-20 knops vind, full fart for SB halser.

To ganger pang

Alt var perfekt, helt til morgenskiftet hadde kaffekoppen i den ene hånda og rattet i den andre, kjörte spinnakeren inn i tidenes bh i forstaget. Etter flere timers kåling fikk vi til slutt opp knuten.. Og vi kunne seile på! Men det var ikke mange timene før det sa bang igjen, og skinnen på masten gikk fra og være rett til å se ut som en S. Den ene vognen gikk i filler, og vi hadde 100 kuler på dekk, pluss en flyvende spinnakerbom. Heldigvis hadde vi to vogner, så vi kan kjøre med lav bom, siden vi ikke får den over «svingen».

Snekker Morten har vært fremme med slegga, men uten stor lykke. Nå holder vi litt igjen på kreftene, uten skinne kan vi bare seile med storseil, så det kan vi ikke risikere, det er fortsatt langt til land.

Kakefeiring

Den positive nyheten er at vi er over halveis. Dette måtte jo feires med hjemmelaget kake («1,2,3-ostekake»), en perfekt avslutting på en hektisk dag. Vi jibbet over til babord, før natten kom, og håper på at vi kunne få med oss skiftet fra øst noe vi lykkes halveis med. De andre båtene i klassen har tatt steget mot syd, noe vi også gjør! Har bare «Akarana», Swan 46, rett bak oss ca 60 nm.

Varmen sliter

Natt til søndag var det full gass og spinnaker, 15-28 knop vind. Deilig med oppdateringer på nettet så vi kan se at vi tjener på slitet vi legger ned om natten! Dette gir motivasjon, og alle for lyst til å gi litt gass.

Varmen har kommet for fullt, nå er det kjempevarmt på dagtid! Så det blir mange timer under dekk i skyggen for de som ikke er på vakt, solen tapper oss for krefter.

Avgjørende

Det ser ut som om de neste 48 timene blir de viktigste, her avgjøres mye! Det er meldt lettere vinder 10-15 knop, og større byger som pumper inn. Vi må pröve og treffe riktig på de bygene vi ser, viktigste er at vi ikke kommer inn bak skyen, for her er det ikke vind! Hvis vi holder farten oppe i to døgn nå, er det trikkekjøring mot mål. Vi ligger godt plassert, tror vi er den 13 raskeste båten, på ikke-korigert tid, med en veldig lav rating er stemningen på topp! Vi håper vi kan ta noen mil i natt på «Akarana».

Med kursen rett vest, i10-15 knops vind, går vi natten i møte!

«Amoress 2»